519
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Τριτης | INTIMEnews

Σφοδρή επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα: Επιλέγει να είναι η εθνική εξαίρεση

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 13:30
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Τριτης
|INTIMEnews

Σφοδρή επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα: Επιλέγει να είναι η εθνική εξαίρεση

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 13:30

Τα όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του (εδώ) στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, για την ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την αρνητική ψήφο του κόμματός του την Πέμπτη στη Βουλή, προκάλεσαν την έντονη αντιδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, ο  κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ανερμάτιστη την ομιλία Τσίπρα και πολιτικά και εθνικά ασύνετη τη στάση του έναντι της συμφωνίας που όπως υπογράμμισε, αποτελεί πρώτα από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχια της κυβέρνησης.

Το ίδιο, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο και για μία ακόμη φορά σήμερα επιλέγει να απόσχει από το εθνκό μέτωπο θωράκισης της χώρας, να γίνει η εθνική εξαίρεση.

«Τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές αλλά με ενεργητική διπλωματία»

«Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας, μια επιτυχία ιστορικών διαστάσεων», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο διεθνής αντίκτυπος και το πολιτικό και στρατιωτικό αποτύπωμα ήδη αποτελούν την τρανότερη απόδειξη. Προσδοκούσαμε και ελπίζουμε σε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων.

»Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και γι αυτό επιλέγει για μια ακόμα φορά να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας».

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τηρεί μία τέτοια στάση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού το ίδιο έκανε και με τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου τη χαρακτήρισε ανερμάτιστη, γεμάτη με με αναμασημένα υπονοούμενα, κλισέ και ψέματα – ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία, όπως είπε,  βρίσκεται ο κ. Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος το προσωπικό, πολιτικό του αδιέξοδο.

«Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα, αλλά και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών», παρατήρησε ο εκπρόσωπος. Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας όμως, επανέλαβε, αναβαθμίζει στρατηγικά την πατρίδα μας, διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Εμπεδώνει το ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αυτονομίας της Ευρώπης.  Και απέναντι σε όλο αυτό ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση.

«Η αντιμετώπισή του απέναντι στη συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές, τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μία συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ’ όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτήν την πολιτική ακολουθούν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...