524
Ο Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Να απαντήσουν οι επιστήμονες για τους πολλούς θανάτους

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/10/2021, 15:45
Ο Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: Να απαντήσουν οι επιστήμονες για τους πολλούς θανάτους

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2021, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/10/2021, 15:45

Το θέμα των πολλών θανάτων από Covid-19 στην Ελλάδα, ιδίως το τελευταίο διάστημα, απασχόλησε το μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλείται να απαντήσει τόσο για τις δηλώσεις που έκανε την προηγουμένη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος έκανε λόγο για 300 νεκρούς τη βδομάδα και μακάβριο ρεκόρ της χώρας μας, όσο και για τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε μετά προς τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η Ελλάδα ως τις 4 Οκτωβρίου έχει θρηνήσει 14.956 ανθρώπους από τον κορονοϊό. Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στο τελευταίο διάστημα, όταν παρά την «επιτυχία» –αυτό το πρόσημο δίνει επισήμως η κυβέρνηση– των εμβολιασμών, η χώρα μας έχει χάσει υπερβολικά πολλούς συμπολίτες μας –μόνο τον Σεπτέμβριο πέθαναν 1.000 άνθρωποι, όσοι τους εννέα πρώτους μήνες της πανδημίας.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ερωτήματα προς την επιστημονική κοινότητα, ο κ. Τσίπρας το πολιτικοποίησε ζητώντας εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η απάντηση του κ. Οικονόμου ήταν ότι πρέπει πρώτα οι επιστήμονες να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει, ώστε μετά η κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στη σχετική ερώτηση που του έγινε:

«Ο υψηλός αριθμός των θανάτων, η απώλεια της ανθρώπινης ζωής, είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό, στενάχωρο και θλιβερό φαινόμενο απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να το προσπερνά, χωρίς να του αποδίδει τη δέουσα σημασία. Δεν μπορεί κανείς να στέκεται αδιάφορος απέναντι σε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι θλιβερό χωρίς αμφιβολία, όπως και αν το προσεγγίζει κανείς, είτε απομονώνοντας συγκεκριμένες περιόδους της πανδημίας, είτε βλέποντάς το από την αρχή μέχρι τώρα.

»Ομως είναι ένα θέμα το οποίο πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά, αν έχει, πολύ λιγότερο πολιτική. Οταν εξηγηθεί επιστημονικά η διάστασή του για την περίοδο που με ρωτάτε και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί». 

Μετά την απάντηση του κ. Οικονόμου, ο κ. Τσίπρας επανέφερε το θέμα της επίκαιρης ερώτησής του, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να μη φυγομαχήσει και να έρθει να του απαντήσει στη Βουλή, την Παρασκευή, στην Ωρα του Πρωθυπουργού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο!
Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει.
-15.000 νεκροί.
-300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα.
Δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς»

«Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την Ώρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. Να έρθει και να δώσει απαντήσεις όπως αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία».

Στον κ. Τσίπρα ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος τον ενημέρωσε παράλληλα ότι ο Πρωθυπουργός θα του απαντήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. 

«Είναι καλύτερο για τον κ. Τσίπρα να αλλάξει άποψη και να ψηφίσει την αμυντική συμφωνία, παρά να προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα. Η μικροπολιτική στόχευση της αλλαγής ατζέντας, με την πολιτική εκμετάλλευση των ανθρώπινων απωλειών από τον κορονοϊό, είναι θλιβερή πολιτικά και ηθικά. Όσο για την επίκαιρη ερώτηση, ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας θα απαντηθεί όπως ορίζει η κοινοβουλευτική διαδικασία την άλλη εβδομάδα, την επόμενη Παρασκευή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...