526
Ο Αρτ Ασιβίντο μιλά στην Κριστιάν Αμανπούρ | CNN

Υψηλόβαθμος αστυνομικός σε Τραμπ: Βούλωσέ το!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 17:43
Ο Αρτ Ασιβίντο μιλά στην Κριστιάν Αμανπούρ
|CNN

Υψηλόβαθμος αστυνομικός σε Τραμπ: Βούλωσέ το!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 17:43

Δεν μάσησε τα λόγια του ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, ιδιαίτερης πατρίδας του Τζορτζ Φλόιντ, σχολιάζοντας το διχαστικό διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εκ μέρους όλων των αρχηγών των τμημάτων της χώρας: παρακαλώ αν δεν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πεις, κράτα το στόμα σου κλειστό», ήταν το σχόλιο του Αρτ Ασιβίντο, μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN.

Ο Τραμπ είπε τη Δευτέρα, απευθυνόμενος στους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών, να μη δείχνουν «αδύναμοι» και να χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο για την καταστολή των διαδηλώσεων που συνταράσσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποτρόπαια δολοφονία του Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Είπε, επίσης, ότι αν οι κυβερνήτες δεν κάνουν τη δουλειά τους, όπως την ορίζει ο ίδιος, θα στείλει τον στρατό στους δρόμους – κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι αμφίβολο αν έχει την αρμοδιότητα από το Σύνταγμα να κάνει.

Ο Αρτ Ασιβίντο προέτρεψε τον αμερικανό πρόεδρο να ακολουθήσει την τακτική του Φόρεστ Γκαμπ:

«Δεν πρόκειται για κυριαρχία (στους διαδηλωτές), αλλά για να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό (του κόσμου). Και ας είμαστε σαφείς, δεν θέλουμε να συγχέουμε την καλοσύνη με την αδυναμία. Δεν θέλουμε η άγνοια να καταστρέψει αυτό που καταφέραμε να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον.

Οπως και ο Φόρεστ Γκαμπ (στην ομώνυμη ταινία) «αν δεν έχεις τίποτα να πεις, μη μιλάς, γιατί βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή ανδρών και γυναικών αστυνομικών στην ηλικία των 20-και-κάτι ετών», πρόσθεσε.

«Επειδή αυτή είναι η βασική αρχή της ηγεσίας και χρειαζόμαστε ηγεσία τώρα περισσότερο από ποτέ. Και ήρθε η ώρα να συμπεριφερθούμε με ηγετική δυναμική που αρμόζει σε πρόεδρο, όχι σαν να βρισκόμαστε στο The Apprentice (ριάλιτι όπου συμμετείχε ο Τραμπ). Εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, αυτή είναι η πραγματική ζωή και βρίσκεται σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

«Ζητώ από τον αμερικανικό λαό, παρακαλώ, να κάνουμε κοινό μέτωπο με την αστυνομία, ας μείνουμε ενωμένοι, ας αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και ας το μεταφέρουμε και στην εκλογική διαδικασία. Ας δώσουμε σημασία στην καρδιά (των ανθρώπων)» είπε μεταξύ άλλων, προτρέποντας τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει ειρηνικά προκειμένου να μην αλλάξει ο στόχος, ο οποίος είναι η κακή τακτική κάποιων αστυνομικών, η βία και η εγκληματικότητα που συμβαίνει από πλευράς αστυνομίας.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνομική βία, αλλά με τη δυσαναλογία που υπάρχει σε αυτήν τη χώρα σε επίπεδο υγείας, σίτισης. Το μόνο πράγμα που μπορεί να υπερνικήσει το μίσος είναι η αγάπη και οι δικές μας πράξεις με την καρδιά μας και το μυαλό μας και η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος», κατέληξε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Στο μεταξύ, το Χιούστον ετοιμάζεται για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι ετοιμάζει πομπή για την προστασία της σορού του Αφροαμερικανού και την απότιση του φόρου τιμής που του αρμόζει. «Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη μας να τον φέρουμε σπίτι. Θέλουμε να προστατέψουμε την οικογένειά του και το κίνημα διαμαρτυρίας», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών και κάλεσε για την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του Φλόιντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...