215
O Ματέο Σαλβίνι σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του | Reuters

Σαλβίνι: Ρωτήστε τους Ελληνες για το ευρωπαϊκό όνειρο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 10:01
O Ματέο Σαλβίνι σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του
|Reuters

Σαλβίνι: Ρωτήστε τους Ελληνες για το ευρωπαϊκό όνειρο

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 10:01

Το ιδεολόγημα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι πανάκεια αλλά αντιθέτως έχει προκαλέσει δυστυχία στους λαούς, συνεχίζει να αναπτύσσει ο Ματέο Σαλβίνι, ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης. Και όλα αυτά με παράδειγμα την Ελλάδα, επιλέγοντας προφανώς να αγνοεί πως η χώρα μας χάρη στην ένταξή της στην τότε ΕΟΚ το 1980 έκανε τεράστια άλματα ανάπτυξης και προσέφερε στους πολίτες επίπεδα διαβίωσης που δεν είχαν τολμήσει να φανταστούν καν.

Αλλά τον Σαλβίνι δεν τον ενδιαφέρουν οι ιστορικές λεπτομέρειες, πιάνει το νήμα από το τέλος, από την κρίση. Την οποία δεν προκάλεσε ακριβώς η Ευρώπη αλλά και πάλι αυτό δεν τον νοιάζει.

«Ρωτήστε τους Ελληνες, όπως τους Γάλλους αυτές τις μέρες ή τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ανέργους σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο». Αυτό είπε ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας.

Τα είπε βέβαια σε ένα ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό ακροατήριο, μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Λέγκας ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Ο Σαλβίνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, υποστήριξε ότι στόχος μας είναι η αλλαγή «από τα μέσα» η αποκατάσταση του αίματος στις φλέβες μιας Ευρώπης που έχει γίνει σκληρωτική, την οποία επί δεκαετίες έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί και τα ίδια πρόσωπα.

«Στόχος μας είναι να εισέλθουμε σε αυτά τα θεσμικά όργανα για να δώσουμε νέα ζωή σε ένα όνειρο, το “ευρωπαϊκό πρότζεκτ”» τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...