383
Η Πόλα Ρούπα, όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα τον περασμένο Ιανουάριο | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Επίθεση Ρούπα – Μαζιώτη στον Κοντονή για «επιλεκτική στάση» στην Ηριάννα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 11:28
Η Πόλα Ρούπα, όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα τον περασμένο Ιανουάριο
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Επίθεση Ρούπα – Μαζιώτη στον Κοντονή για «επιλεκτική στάση» στην Ηριάννα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 11:28

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Δικαιοσύνη, και ειδικότερα σε σχέση με την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., η οποία κατηγορείται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και η οποία όπως αποφασίστηκε θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του… Επαναστατικού Αγώνα.

Η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, οι οποίοι κρατούνται στη φυλακή, έγραψαν κείμενο με το οποίο επιτίθενται στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για επιλεκτική στάση απέναντι στην 27χρονη κρατούμενη. Παραπέμπουν στη δική τους υπόθεση και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όταν συνελήφθη η Ρούπα τον περασμένο Ιανουάριο, για να καταγγείλουν ότι «ο κ. Κοντονής υπεραμυνόταν της επιλογής να κρατηθεί το παιδί τους για ώρες στην ασφάλεια, σε ψυχιατρείο φρουρούμενο και σε απομόνωση». 

Υπενθυμίζεται ότι η επιμέλεια του 6χρονου αγοριού ανατέθηκε με εισαγγελική εντολή στην οικογένεια της Ρούπα και συγκεκριμένα μόνο στην μητέρα της κρατούμενης και όχι και την αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά από τους γονείς.

Η ανάρτηση των Ρούπα – Μαζιώτη

«Η επιλεκτική, καιροσκοπική και άκρως επικίνδυνη πολιτικά για τον αγώνα στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά ζητήματα καταστολής φάνηκε με τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή στην υπόθεση με τη φοιτήτρια που φυλακίστηκε με τον 187Α.

Σ’ αυτή την υπόθεση όπου η φοιτήτρια ούτε σχέση έχει με την κατηγορία ούτε με τον Α/Α χώρο ούτε καν με την πολιτική, ο Κοντονής υπερθεμάτισε ενάντια στην αυθαιρεσία των δικαστών – με την κυβέρνηση σύμφωνη η οποία του προσέφερε πολιτικές πλάτες – μιλώντας για ακροδεξιά στροφή της Δικαιοσύνης.

Όταν η ίδια καθεστωτική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (ΠΡΟ. ΠΟ. ), το υπουργείο Δικαιοσύνης και διαπρεπείς ‘‘ επιστήμονες ’’ απήγαγαν το παιδί μας, το κρατούσαν για ώρες στην ασφάλεια χωρίς να ξέρουμε που είναι, το έκλεισαν σε ψυχιατρείο φρουρούμενο και σε απομόνωση, ο Κοντονής υπεραμυνόταν αυτής της κρατικής επιλογής μιλώντας για «συνήθη» διαδικασία.

Όταν το 6χρονο αυτό παιδί είναι το παιδί των 2 αμετανόητων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, είναι το παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη και το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχει καμιά σημασία.

Σημασία έχει να πληγεί ο Επαναστατικός Αγώνας ακόμα και αν το τίμημα είναι η ψυχική αποδόμηση και εξόντωση ενός 6χρονου παιδιού.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι προφανώς διαφορετικά. Τώρα είναι αυθαιρεσία.

Τότε ήταν «συνήθης» διαδικασία». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News