408
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο του συμβάντος | twitter

Πυροβολισμοί στο YouTube: Νεκρή η γυναίκα που άνοιξε πυρ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 23:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/4/2018 01:46
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο του συμβάντος | twitter

Πυροβολισμοί στο YouTube: Νεκρή η γυναίκα που άνοιξε πυρ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 23:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/4/2018 01:46

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του YouTube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς από ένοπλο.

Νεκρή έπεσε μια γυναίκα η οποία φέρεται να άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία. Αργότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η δράστης διαμαρτυρόταν πως το YouTube της «έκοβε» συνδρομητές από το κανάλι της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα.

Στη διάρκεια των πυροβολισμών, τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας άνδρας 36 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Το BBC ανέφερε ότι ίσως είναι ο φίλος της γυναίκας.

Τα άλλα δύο θύματα είναι δύο γυναίκες, μια 32χρονη σε σοβαρή κατάσταση και μια 27χρονη που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει τα στοιχεία των θυμάτων στη δημοσιότητα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ABC7 News ανέφερε ότι η ύποπτη ήταν λευκή και φορούσε μαντίλι στο κεφάλι. Ο τηλεοπτικός σταθμός απέδωσε την περιγραφή σε πηγή προσκείμενη στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Fox News, το μακελειό προκλήθηκε από ένοπλη γυναίκα η οποία πυροβόλησε τον σύντροφό της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίθεση δεν είχε σχέση με τρομοκρατία και σχετιζόταν με προσωπικά κίνητρα της γυναίκας που άνοιξε πυρ κατά των εργαζομένων του YouTube.

Νωρίτερα, η Αστυνομία -σε ανάρτησή της στο Twitter- καλούσε τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενεργός σκοπευτής στην περιοχή αυτών των γραφείων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Zuckerberg του Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ότι είχε υποδεχθεί τραυματίες από το συμβάν, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει ούτε τον αριθμό τους ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως έγραψε στο twitter η δημοσιογράφος του CNBC, Σάλι Σιν.

Στα κεντρικά της εταιρείας, η οποία ανήκει στην Google, εργάζονται περί τους 800 υπαλλήλους.

youtube_5

Η Google ανέφερε στο twitter ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και θα παράσχει επίσημη ενημέρωση μόλις υπάρξει η δυνατότητα.

Ο Βαντίμ Λαβρούσικ, που εργάζεται στο YouTube, έγραψε στο Twitter ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε κόσμο να τρέχει. «Τώρα έχω οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο με συναδέλφους», συμπλήρωσε. «Ασφαλής, τώρα είμαι έξω, έγινε εκκένωση», έγραψε λίγα λεπτά αργότερα.

Αλλοι δημοσίευσαν φωτογραφίες με εργαζόμενους να βγαίνουν από το κτίριο έχοντας τα χέρια στο κεφάλι τους και να υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς.

Επίσης, ανέφεραν ότι στο σημείο είχαν φτάσει οι ειδικές δυνάμεις, ένας διαπραγματευτής και πολλά ασθενοφόρα.

Η είδηση της επίθεσης έγινε αρχικά γνωστή από έναν εργαζόμενο της εταιρείας, ο οποίος ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους να τρέχουν ενώ βρισκόταν στο γραφείο του, θεωρώντας -αρχικά- ότι έγινε σεισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...