368
Η φωτογραφία που ανάρτησε ο 27χρονος πολωνός ποδηλάτης, μετά το 26ο στάδιο, στο Instagram | Instagram

Πώς είναι πραγματικά τα πόδια ενός ποδηλάτη που κάνει τον γύρο της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 13:19
Η φωτογραφία που ανάρτησε ο 27χρονος πολωνός ποδηλάτης, μετά το 26ο στάδιο, στο Instagram
|Instagram

Πώς είναι πραγματικά τα πόδια ενός ποδηλάτη που κάνει τον γύρο της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 13:19

Περίπου 3.540 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο. Συνολικά 21 αγωνιστικές ημέρες με ανηφόρες, στενά, πεδιάδες, καταβάσεις και, φυσικά, συχνές πτώσεις. Ανδρεναλίνη και κόπωση. Ο οργανισμός τους καταναλώνει γύρω στις 6.071 θερμίδες την ημέρα. Τα πόδια τους δέχονται διπλάσια ροή αίματος, σε σχέση με τους υπόλοιπους αθλητές. Λογικό. Τα πέλματα σπρώχνουν ασταμάτητα τα πεντάλ. Οι μύες είναι διαρκώς φουσκωμένοι, οι φλέβες μετατρέπονται σχεδόν σε πέτρα.

«Επειτα από 16 στάδια, τα πόδια μου δείχνουν λίγο κουρασμένα», έγραψε χαριτολογώντας ο Πολωνός Πάουελ Πολάνσκι, κάτω από τη φωτογραφία που ανάρτησε στο Instagram, όταν ολοκλήρωσε το 16ο από τα συνολικά 20 στάδια του 104ου Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας (Tour de France). Φρίκη!

Εχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ποδηλάτες – υπερήρωες. Κάτω από πολύχρωμα κολλάν, πίσω από μαύρα γυαλιά, εξοπλισμένους με όλα τα γκατζετάκια που μετράνε χρόνο, παλμούς και χιλιόμετρα ανεβοκατεβαίνουν βουνά σαν να πετάνε στα σύννεφα. Αθάνατοι και άφθαρτοι «νίντζα».

Ο 27χρονος ποδηλάτης αποκάλυψε σε μία φωτογραφία την αλήθεια του σκληρού σπορ: ηλιοκαμένο δέρμα και πρησμένες φλέβες, έτοιμες να σπάσουν…

biker1
Ο Πολάνσκι στον Γύρο της Γαλλίας

«Η ποσότητα αίματος που διοχετεύεται, φυσιολογικά, στα πόδια μας είναι πέντε λίτρα το λεπτό», εξήγησε μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βιοϊατρικών Επιστημών του Κουίνσλαντ, Μπράντλεϊ Λαουνικόνις. «Ενας αθλητής, στο μέγιστο της άσκησής του, μπορεί να δέχεται 20 λίτρα ανά λεπτό στα πόδια του. Αλλά σε έναν από τους κορυφαίους ποδηλάτες η ποσότητα είναι διπλάσια: 40 λίτρα το λεπτό!».

Ο Πολάνσκι είναι μέλος της γερμανικής ποδηλατικής ομάδας Bora-Hansgrohe. Οταν ανέβασε τη φωτογραφία, στο 16ο στάδιο του φετινού γύρου βρισκόταν στην 66η θέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...