222
Ο ρώσος πρόεδρος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών στην Αστάνα του Καζακστάν | Sputnik/Ramil Sitdikov/Pool via REUTERS

Πούτιν: Ολοκληρώνεται η «μερική επιστράτευση» – Κλήθηκαν 220.000 έφεδροι

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 19:56
Ο ρώσος πρόεδρος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών στην Αστάνα του Καζακστάν
|Sputnik/Ramil Sitdikov/Pool via REUTERS

Πούτιν: Ολοκληρώνεται η «μερική επιστράτευση» – Κλήθηκαν 220.000 έφεδροι

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 19:56

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η «μερική επιστράτευση» των εφέδρων του στρατού που διέταξε τον περασμένο μήνα θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το Καζακστάν, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιφερειακής συνόδου, ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε, μάλιστα, ότι 222.000 άνδρες έχουν ήδη επιστρατευτεί.

«Αυτή η διαδικασία (σ.σ. η επιστράτευση) φτάνει ήδη στο τέλος της. 222.000 εκ των 300.000 (σ.σ. πρόκειται για τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι αφορούσε η επιστράτευση) εφέδρων βρίσκονται ήδη στις μονάδες του στρατού. Νομίζω ότι μέσα σε δύο εβδομάδες, περίπου, όλες οι διαδικασίες για την επιστράτευση θα έχουν ολοκληρωθεί», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στην Αστάνα.

Ο ισχυρός άνδρας του του Κρεμλίνου προσέθεσε ότι «δεν σχεδιάζεται τίποτα περαιτέρω στο άμεσο μέλλον» στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων της Μόσχας, καθώς το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δεν έχει ζητήσει επιπλέον εφέδρους, έγραψε το Politico.

Δικαιολογώντας την απόφασή του να στρατολογήσει 300.000 Ρώσους μετά από την επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο, χάρη στην οποία το Κίεβο ανακατέλαβε χιλιάδες χιλιόμετρα κατεχόμενων εδαφών, ο Πούτιν ανέφερε: «Είναι αδύνατο να διατηρηθεί το 1.100 χιλιομέτρων μέτωπο μονάχα με τον τακτικό στρατό».

Σε συνέχεια των παραπάνω δηλώσεων, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επίσης υποστήριξε ότι η επιστράτευση, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό, «θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...