341
Αποψη του καμένου λούνα παρκ μετά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. | REUTERS/Stringer

Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από φωτιά σε λούνα παρκ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2024, 23:02
Αποψη του καμένου λούνα παρκ μετά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
|REUTERS/Stringer

Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από φωτιά σε λούνα παρκ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2024, 23:02

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, απανθρακώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε λούνα παρκ στη δυτική Ινδία, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος. Τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν μικρότερα των 12 ετών.

Επιπλέον, εννέα άνθρωποι νοσηλεύονται, πρόσθεσε ο Πραμπχάβ Τζοσί, αξιωματούχος στον δήμο Ραζκότ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Μιλώντας στο ANI, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ραζκότ είπε: «Η φωτιά είναι υπό έλεγχο και οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Περίπου 20 πτώματα ανασύρθηκαν και στάλθηκαν στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση. Θα διεξαχθεί έρευνα μετά τις επιχειρήσεις διάσωσης και κατάσβεσης».

«Το λούνα παρκ ανήκει σε ένα άτομο που ονομάζεται Yuvraj Singh Solanki. Θα καταγράψουμε αδίκημα για αμέλεια σχετικά με τους θανάτους που προκλήθηκαν», είπε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι «θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα μόλις ολοκληρώσουμε τις επιχειρήσεις διάσωσης».

Η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη σαφής, όπως ανέφερε το Gulf News.

«Επικεντρωνόμαστε στις επιχειρήσεις διάσωσης και να σώσουμε ζωές. Θα διασφαλίσουμε ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά εκείνοι που ευθύνονται για αυτό το περιστατικό», δήλωσε η δήμαρχος Ναγιάνα Πεχνταντίγια.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια τεράστια φωτιά να τυλίγει τον χώρο και πυκνά σύννεφα καπνού στον ουρανό. Ολόκληρη η υποδομή καταστράφηκε από τις φλόγες.

Ενας αξιωματούχος σε τοπικό νοσοκομείο είπε ότι ορισμένα από τα πτώματα απανθρακώθηκαν σε βαθμό που δεν είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλογή «δειγμάτων DNA από τους νεκρούς» ώστε να τους ταυτοποιήσει.

Μιλώντας από το σημείο της τραγωδίας, ο Πραμπάβ Τζόσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον δήμο της Ραζκότ, δήλωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία είχε συλλάβει δύο άτομα.

Δήλωση Μόντι

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανάρτησε στο Χ ότι η τοπική διοίκηση εργάζεται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. «Νιώθω μεγάλη οδύνη από το δυστύχημα με την πυρκαγιά στο Ραζκότ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μόντι.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της περιοχής, τόνισε ότι οι πυροσβέστες έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκων υλικών των κατασκευών, τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...