308
Με ό,τι μέσο είχαν οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να ελέγξουν τη φωτιά | EPA/ADRIANA THOMASA

Χιλή: Σύλληψη πυροσβέστη ως υπεύθυνου για τη φωτιά με τους 137 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2024, 18:36
Με ό,τι μέσο είχαν οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να ελέγξουν τη φωτιά
|EPA/ADRIANA THOMASA

Χιλή: Σύλληψη πυροσβέστη ως υπεύθυνου για τη φωτιά με τους 137 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2024, 18:36

Οι αρχές της Χιλής συνέλαβαν έναν πυροσβέστη και έναν δασικό υπάλληλο ως ύποπτους για την έναρξη της πυρκαγιάς που σκότωσε τουλάχιστον 137 ανθρώπους τον Φεβρουάριο.

Ο ένας από τους άνδρες εργαζόταν στην Εθνική Δασική Εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Εντουάρντο Σέρνα, στο BBC.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση, κατηγορούμενοι για εμπρησμό με συνέπεια τους θανάτους.

Η πυρκαγιά, που ήταν η πιο φονική της χώρας, κατέστρεψε την περιοχή Βαλπαραΐσο, η οποία απέχει περίπου 122 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο.

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι επλήγησαν από την πυρκαγιά που κατέστρεψε σπίτια στη Βίνα ντελ Μαρ, στη Χιλή – EPA/ADRIANA THOMASA

Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα και οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους προκάλεσαν την εξάπλωση της φωτιάς.

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι επλήγησαν από την πυρκαγιά που κατέστρεψε σπίτια και την περιοχή όπου βρίσκεται η Βίνα ντελ Μαρ, δημοφιλής προορισμός διακοπών.

Τέσσερις εστίες

Σχολιάζοντας τη σύλληψη του πυροσβέστη, ο Βισέντε Μαγιόλο, διοικητής της 13ης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βαλπαραΐσο, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη, αλλά είναι ένα εντελώς μεμονωμένο περιστατικό. Υπηρετούμε στο Βαλπαραΐσο για περισσότερα από 170 χρόνια και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοια πράγματα».

Ο εισαγγελέας Οσβάλντο Οσαντόν δήλωσε ότι «υπήρξαν περίπου τέσσερις εστίες, σε ίση απόσταση μεταξύ τους».

Επίσης ανέφερε ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τους εμπρησμούς βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τους υπόπτους, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές εξετάζουν πιθανές συνδέσεις με άλλες εμπρηστικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...