214
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Πεκίνο λίγες ημέρες πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία | EPA/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN / SPUTNIK / POOL

Πούτιν: Ακριβέ μου φίλε, Σι…

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 11:19
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Πεκίνο λίγες ημέρες πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
|EPA/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN / SPUTNIK / POOL

Πούτιν: Ακριβέ μου φίλε, Σι…

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 11:19

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα τα «ειλικρινή του συγχαρητήρια» Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος επανεξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία στην Κίνα, και εξήρε την «ενίσχυση» της συνεργασίας τους εν μέσω του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία εκτιμά σε μεγάλο βαθμό την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων συνολικής σύμπραξης και στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας. Είμαι βέβαιος ότι ενεργώντας μαζί θα διασφαλίσουμε την ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής σε πολλούς τομείς ρωσοκινεζικής συνεργασίας», είπε ο ρώσος πρόεδρος σε μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

«Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε το κοινό μας έργο όσον αφορά τα πιο σημαντικά θέματα της περιφερειακής και διεθνούς ημερήσιας διάταξης», πρόσθεσε ο Πούτιν, που χαρακτήρισε τον κινέζο πρόεδρο ως «τον ακριβό μου φίλο».

Η επανεκλογή του Σι «δείχνει την αναγνώριση της αξίας σας ως επικεφαλής του κράτους, όπως και την υποστήριξη στην πολιτική σας υπέρ της μεγαλύτερης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και της προστασίας των εθνικών συμφερόντων στη διεθνή σκηνή», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Την Παρασκευή, ο Σι ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη συνεχή θητεία, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο 69χρονος Σι, επανεξελέγη ομόφωνα, στην ψηφοφορία στο κινεζικό Κοινοβούλιο, καθώς 2.952 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του, ενώ «όχι» ή λευκό δεν υπήρξε ούτε για… αστείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...