462
Η Ολίβια και ο Ραούλ ντε Φρέιτας σε στιγμές χαλάρωσης στις Μαλδίβες | Raul and Olivia De Freitas

Πόσο κοστίζει ο κορονοϊός αν έχεις παγιδευτεί στις Μαλδίβες;

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 12:33
Η Ολίβια και ο Ραούλ ντε Φρέιτας σε στιγμές χαλάρωσης στις Μαλδίβες
|Raul and Olivia De Freitas

Πόσο κοστίζει ο κορονοϊός αν έχεις παγιδευτεί στις Μαλδίβες;

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 12:33

Ο Ραούλ και η Ολίβια ντε Φρέιτας ανυπομονούσαν να έρθει η ώρα για το ταξίδι ζωής που ονειρεύτηκαν προγραμματίζοντας να κάνουν τον μήνα του μέλιτος στις Μαλδίβες, στον Ινδικό Ωκεανό. Και τώρα οι νεόνυμφοι από τη Νότια Αφρική φοβούνται γι’ αυτό που μπορεί να τους συμβεί, όταν τελικά καταφέρουν να φύγουν από το νησί των πολυτελών διακοπών.

Το COVID-19 ήταν η αιτία που το ζευγάρι ξέμεινε μόνο του σε ένα μπανγκαλόου του πολυτελούς Maldives Cinnamon Velifushi, όπου η βραδιά αρχίζει από τα 700 ευρώ, τιμή που ξεπερνάει κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Το ταξίδι του ζευγαριού επρόκειτο να διαρκέσει μόνο έξι ημέρες, παρόλα αυτά, όπως παραδέχθηκε η κυρία ντε Φρέιτας, εξαρχής το θεώρησαν υπερβολικό.

Ενας επίγειος παράδεισος που έγινε εφιάλτης για το ζευγάρι των νεονύμφων (Facebook /Cinnamon Velifushi Maldives)

Οι ντε Φρέιτας, γράφει η Telegraph, κατάφεραν να φτάσουν στις Μαλδίβες στις 22 Μαρτίου παρά τις δυσκολίες  που αντιμετώπισαν την τελευταία στιγμή, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν ήδη αρχίσει να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο ταξιδιωτικός τους πράκτορας τούς είχε καθησυχάσει ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής θα έφερνε όλους τους πολίτες της πίσω αν ήταν απαραίτητο.

Τα πράγματα, όμως, άρχισαν να στραβώνουν την περασμένη Τετάρτη όταν η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να κλείσει τα αεροδρόμια την επόμενη μέρα.

Άλλοι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών και Ρώσων, κατάφεραν να φύγουν.

Αλλά η 27χρονη δασκάλα και ο 28χρονος κρεοπώλης δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί. Απομονωμένοι σε ένα απομακρυσμένο νησί δεν είχαν καμία πιθανότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με μια προγραμματισμένη πτήση πριν κλείσει το αεροδρόμιο της Νότιας Αφρικής.

Πολυτελείς διακοπές για το ζευγάρι των Νοτιοαφρικανών στις Μαλδίβες

Σκέφτηκαν να πάρουν ένα ταχύπλοο για το κύριο νησί των Μαλδίβων, αλλά μετά το τοπικό lockdown που επιβλήθηκε, φοβήθηκαν ότι, αν δεν κατάφερναν να διαφύγουν, δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν ούτε στο ξενοδοχείο τους.

Τα σχέδια για μια ιδιωτική πτήση τσάρτερ για τους περίπου 40 Νοτιοαφρικανούς, που βρίσκονταν στις Μαλδίβες, δεν προχώρησαν. Το αποτέλεσμα ήταν να απομείνουν οι ντε Φρέιτας μοναδικοί φιλοξενούμενοι σε ένα ξενοδοχειακό resort δυναμικού 180 ατόμων.

Φυσικά, το προσωπικό του ξενοδοχείου φροντίζει εξαιρετικά το ζευγάρι. Κάθε πρωί εννέα σερβιτόροι είναι σε ετοιμότητα για το πρωινό τους, και το βράδια απολαμβάνουν ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά στην παραλία.

Αλλά καθώς ο λογαριασμός μεγαλώνει -να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έκανε οικονομίες για να αγοράσει σπίτι- ο ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος που είχαν προγραμματίσει  σε ένα πολυτελές μπάνγκαλοου μέσα σε τροπικά νερά, έχει χάσει τη μαγεία του.

«Όλοι λένε ότι θα ήθελαν να αποκλειστούν σε ένα τροπικό νησί, μέχρι να τους συμβεί πραγματικά», δήλωσε η Ολίβια ντε Φρέιτας, «Ακούγεται ωραίο απλά επειδή ξέρεις ότι μπορείς να φύγεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...