602
|

Sugahspank! & The Swing Shoes: “A Holy Show”

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 21 Μαρτίου 2015, 00:02

Sugahspank! & The Swing Shoes: “A Holy Show”

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 21 Μαρτίου 2015, 00:02

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes θα εμφανιστούν την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Faust-Bar-Theatre Arts. Θα παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο με τίτλο «A Holy Show», μαζί με παλιά αγαπημένα τραγούδια. Οι Swing Shoes ξεκίνησαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα ως κιθαριστικό ντουέτο, παίζοντας στον δρόμο ένα μείγμα από swing, gypsy jazz, rock, gospel και παραδοσιακά ελληνικά κομμάτια. Τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, «Ladies and Gents… Here’s The Swing Shoes». Στην παρέα προστέθηκαν με τα χρόνια και οι Πάνος Τομαράς, μπάσο (Earthbound), Βαγγέλης Κασβίκης, κρουστά (Happy Dog Project), και Ιάκωβος Κρόκος, φυσαρμόνικα. Το 2009 άρχισε η συνεργασία τους με τη Sugahspank!, τη Γεωργία από τον Πειραιά που άρχισε τη μουσική της πορεία σε ηλικία 14 χρονών, στην «underground» σκηνή ερμηνεύοντας από σόουλ, φανκ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ, γκόσπελ και σουίνγκ. Δείτε τι μας είπε ο Γιώργος Κούτρας.

Το 2006 ξεκινήσατε το σχήμα The Swing Shoes. Το 2009 προστέθηκε και η Sugahpank!. Θα ήθελα να μου πείτε, πώς προέκυψε η συνεργασία.

Γιώργος Κούτρας: Τη Γεωργία (Sugahpank!) τη γνωρίσαμε μέσω κοινών φίλων. Κάναμε μία πρόβα και αμέσως δέσαμε. Η αλήθεια είναι ότι η αισθητική της σαν τραγουδίστρια με αυτό τον τραχύ και εκρηκτικό τρόπο, μας ταίριαξε πολύ. Αν υπήρχε ένας ήχος που δεν άντεχε κανείς μας ήταν ο,τιδήποτε soft, lounge,Jazzo -νιάου. Σπανίως βλέπεις τραγουδιστές-τραγουδίστριες να μην φοβούνται να «χαλάσουν» τη φωνή τους

Τι θα ακούσει το κοινό την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Faust;

Γ.Κ.: Θα ακούσει, κομμάτια από τον καινούργιο μας δίσκο, κάποια παραδοσιακά απο τον παλιό, καθώς και δύο καινούργια ακυκλοφόρητα.

Γιατί Ιερό; Θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για την νέα σας δισκογραφική δουλειά, με τίτλο: «A Holy Show».

Γ.Κ.: Το «A holy show» είναι ιρλανδική αργκό έκφραση που σημαίνει να εκθέτεις τον εαυτό σου (να γίνεις ρόμπα) και έχει να κάνει με το ιδιόρρυθμο χιούμορ της μπάντας. Περιέχει πρωτότυπο δικό μας υλικό και διασκευές. Ο ήχος του άλμπουμ έχει αναφορές στα παραδοσιακά, το σουίνγκ και τη σόουλ αλλά όλα αυτά διυλισμένα μέσα από τον ήχο και την αισθητική των μπλουζ!

Στην συναυλία σας στο Μέγαρο, είχατε 8000 κόσμο. Πώς νιώσατε;

Γ.Κ.: Πολύ όμορφα! Είχε καλό καιρό, ο κόσμος ήταν στον κήπο και χόρευε! Σαν ένα μεγάλο πάρτι!

Τι σας εμπνέει και τι σας χαλάει;

Γ.Κ.: Η προσπάθεια και η επιμονή – Η αφελής αισιοδοξία και η μιζέρια

Πώς αντιμετωπίζετε την γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας; Αρκεί η ενασχόληση σας με τη μουσική ή κάνετε και άλλες δουλειές;

Γ.Κ.: Δεν έχουμε κάποιο στρατηγικό πλάνο, περισσότερο τα πράγματα λειτουργούν κατά περίπτωση. Οι συναυλίες είναι πολύ δύσκολο να γίνουν βασική δουλειά ενός μουσικού. Στην μπάντα μας όλοι κάνουμε και δεύτερες δουλειές, από τις οποίες κάποιες έχουν πάλι σχέση με τη μουσική ή με άλλες τέχνες.

Θα ήθελα να μου περιγράψετε μια στιγμή που σας έχει μείνει στη μνήμη. Είτε αστεία ή περίεργη. Στη σκηνή ή και εκτός.

Γ.Κ.: Αρκετά χρόνια παλιότερα, πάνω στη σκηνή εμφανίζεται μία κατσαρίδα! Εμείς γελάμε, η Sugahpank! σοκάρεται! Ο αρχηγός (Άδωνις ), ενώ ξέρει ότι πλησιάζει το σόλο του, σηκώνεται όρθιος, την πατάει, κάθεται στην καρέκλα και σολάρει! Το βλέμμα του Αρχηγού ήταν του τύπου… γατάκια!

Τα σχέδια σας για το μέλλον;

Πρόβες, νέο υλικό, live εμφανίσεις

Πάρτε μία γεύση από το παρακάτω βίντεο:

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ και εδώ.

Κυριακή 22 Μαρτίου
Ωρα: 22.00

Faust Bar-Theatre-Arts
Καλαμιώτου 11 & ΑΘηναΐδος 12

*Ο Αίαντας Αρτεμάκης γεννήθηκε το 1982 και είναι δημοσιογράφος και «κομπιουτεράς». Πουλάει κομπιουτεράκια στην Ομόνοια, με προτίμηση στα γιαπωνέζικα. Του αρέσει να διαβάζει και να ονειρεύεται μια γερή δημοκρατία. Παντρεύτηκε το 1989 τον καλό του φίλο, Amstramd 1512. Δυστυχώς από τότε, έχει αλλάξει πολλούς αγαπημένους. Τώρα συζεί με έναν Z800 HP.

Προηγούμενα άρθρα του Αίαντα Αρτεμάκη 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News