236
|

Αυτό που υπόσχεσαι

Avatar Κατερίνα Γκίκα 29 Ιουνίου 2013, 01:04

Αυτό που υπόσχεσαι

Avatar Κατερίνα Γκίκα 29 Ιουνίου 2013, 01:04

Αυτός που μιλάει δεν ξέρει. Αυτός που ξέρει δεν μιλάει, σύμφωνα με τον Λάο Τσε.
Αναρωτιέμαι τι απ΄ τα δύο συμβαίνει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ή δεν ξέρει, οπότε μιλά και κυνηγά χίμαιρες, ή ξέρει και μοιράζει υποσχέσεις αγνοώντας τη συμβουλή του Κινέζου φιλοσόφου. Άλλωστε, είναι ωραία να είσαι στην αντιπολίτευση.
Δικαιούσαι να λες αυτά που θα ήθελες να συμβούν, ή αυτά που φαντάζεσαι ότι μπορούν να συμβούν. Το κάνουν όλοι. Και αυτοί που κυβερνούν σήμερα.

Διάβαζα στο περιοδικό «Κοινωνική Επιθεώρηση», που βγήκε για πρώτη φορά χθες στα περίπτερα, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται, (έκανε σχετική δήλωση) «τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα, καθώς και άμεση επάνοδο του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ.». Επίσης υπόσχεται άμεση αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων, από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση μέχρι τις κλαδικές Συλλογικές συμβάσεις κ.λπ.

Πολύ θέλω να φτάσει και πάλι ο μισθός μου στα προ μνημονίου επίπεδα, να υπογράψουμε συμβάσεις, να μη μας απολύει κανείς, να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να μη χρειάζεται στο τέλος να παίρνουμε το επίδομα ανεργίας είτε ενισχυμένο, είτε πετσοκομμένο.
Αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει το μυστικό, ας δώσει μια συμβουλή στον Στουρνάρα. Ας πει μια κουβέντα στον Σαμαρά, ας μας πει επιτέλους πού θα βρει τα λεφτά να μας επιστρέψει την Ελλάδα που λατρεύουμε, να βρούμε και μια θεσούλα στο Δημόσιο, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να κυβερνήσει. Και τότε εγώ υπόσχομαι πως θα είμαι η πρώτη που θα τον ψηφίσω!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News