187
Ο Στιβ Τζομπς και τα «χρυσοφόρα» σανδάλια του | EPA/Julien's Auctions/Facebook

Ποιος φοράει τα σανδάλια αξίας 220.000 δολαρίων του Στιβ Τζομπς;

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 10:25
Ο Στιβ Τζομπς και τα «χρυσοφόρα» σανδάλια του
|EPA/Julien's Auctions/Facebook

Ποιος φοράει τα σανδάλια αξίας 220.000 δολαρίων του Στιβ Τζομπς;

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 10:25

Ενα ζευγάρι πολυχρησιμοποιημένα σανδάλια Birkenstocks της δεκαετίας του ’70, που ανήκε στον συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, είχε κρατήσει ο πρώην μάνατζερ του σπιτιού του, Μαρκ Σεφ. Για να τα πουλήσει τελικά σε δημοπρασία έναντι περίπου 220.000 δολαρίων.

«Το πέλμα, κατασκευασμένο από φελλό και δυνατές κλωστές από ίνες γιούτα, διατηρεί άριστα το αποτύπωμα των ποδιών του Τζομπς, το οποίο είχε σχηματιστεί μετά από πολλά χρόνια χρήσης», είπε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Julien’ss, που εδρεύει στο Μπέβερλι Χιλς.

Η πώληση έσπασε, μάλιστα, κάθε προηγούμενο ρεκόρ χρηματικού ποσού που δόθηκε ποτέ για ένα ζευγάρι σανδάλια. Η αρχική εκτίμηση ήταν 60.000 δολάρια, αλλά τελικά έφτασε στα 218.750 δολάρια, ενημέρωσε ο οίκος. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, γράφουν οι Times.

Ο Σεφ είπε ότι πήρε τα υποδήματα επειδή ο Τζομπς ήθελε να τα πετάξει.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που φορεμένα παπούτσια έπιασαν τόσο μεγάλη τιμή σε δημοπρασία. Πέρυσι, τα αθλητικά παπούτσια Nike που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν όταν έπαιζε με τους Chicago Bulls πουλήθηκαν για σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια και ένα ζευγάρι Nike που φορούσε ο ράπερ Κένι Γουέστ στα βραβεία Grammy του 2008 «έπιασε» 1,8 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...