596
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο των «Podemos» μοιράζονται ισόποσα και τα γονικά καθήκοντα | EPA/Ballesteros

Podemos: ο μπαμπάς Πάμπλο Ιγκλέσιας θα μείνει στο σπίτι με τα δίδυμα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 14:07
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο των «Podemos» μοιράζονται ισόποσα και τα γονικά καθήκοντα
| EPA/Ballesteros

Podemos: ο μπαμπάς Πάμπλο Ιγκλέσιας θα μείνει στο σπίτι με τα δίδυμα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 14:07

Οι ΗΠΑ είχαν κάποτε τους «Μπραντζελίνα», κάνοντας συνδυασμό των ονομάτων του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί. Η Ισπανία έχει τώρα τους «Μοντέσιας»: η Ιρένε Μοντέρο και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, εκτός από μάχιμοι πολιτικοί στο αριστερό ισπανικό κόμμα των «Podemos» είναι και ένα ερωτευμένο ζεύγος, που τον Ιούλιο του 2018 απέκτησαν τα δίδυμα παιδιά τους, τα οποία γεννήθηκαν πρόωρα.

Η 31χρονη Μοντέρο πήρε άδεια μητρότητας από τα βουλευτικά έδρανα για έξι μήνες, ώστε να είναι κοντά στα νεογέννητα παιδιά της. Τώρα είναι πανέτοιμη να επιστρέψει στην πολιτική δράση, δίνοντας τη σκυτάλη της γονικής φροντίδας στον χαζομπαμπά, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Στα τέλη Ιανουαρίου 2019 εκείνη επιστρέφει στη Βουλή, κι εκείνος πηγαίνει στο σπίτι τους, όπου για τρεις μήνες περίπου, θα αξιοποιεί την αντίστοιχη άδεια πατρότητας και θα ασχολείται αποκλειστικά με φρουτόκρεμες, πιπίλες και κουδουνίστρες.

Ιρένε Μοντέρο και Πάμπλο Ιγκλέσιας: ένας έρωτας που γεννήθηκε στα έδρανα της ισπανικής Βουλής και ολοκληρώθηκε με μωρουδιακά έπιπλα (EPA/MARISCAL)

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο πλάνο για τους επόμενους μήνες από το να φροντίσω εγώ ο ίδιος τα παιδιά μου» σχολίαζε ο Ιγκλέσιας στα τέλη του 2018, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα. Εμεινε λοιπόν πιστός στα όσα έλεγε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχει εφαρμοσμένη ισότητα μεταξύ των ζευγαριών και ότι η άδεια πατρότητας δεν είναι ένας αστικός μύθος, ούτε κάτι που μπορεί να μετατίθεται στη γυναίκα, ως έξτρα χρόνος, αλλά και έξτρα κόπος στο μεγάλωμα των παιδιών.

Οι «Μοντέσιας» θεωρούνται το πιο επιδραστικό ζευγάρι της Ισπανίας (Facebook)

«Οταν παραχωρούμε την άδεια πατρότητας, άρα και τις ευθύνες, καταλήγουμε να μην βοηθούμε καθόλου τις συντρόφους μας, ούτε να είμαστε συνυπεύθυνοι στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές Μαρτίου 2019 στη θέση του γενικού γραμματέα των «Podemos».

View this post on Instagram

En la imagen estoy mirando a la Tribuna de invitados del Congreso donde están las personas que fueron torturadas por Billy el Niño. Hoy no he intervenido yo, hoy le he prestado mi escaño y mi voz a las víctimas del torturador franquista Billy el niño. La lucha por la #dignidad y la #justicia contra los verdugos del franquismo sigue! Podrán robárnoslo todo, pero nunca nos robarán la memoria. Foto de ?? @danigago

A post shared by Pablo Iglesias (@iglesiasturrionpablo) on

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σχολιάζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο το οικογενειακό και κοινωνικοπολιτικό παράδειγμα που δίνει το συγκεκριμένο ζευγάρι: «Στην εποχή του #MeToo, ένας φεμινιστής αριστερός μπαμπάς, λειτουργεί ως πολυεργαλείο. Η Ισπανία είναι μία χώρα που βγαίνοντας από την αυστηρή πατριαρχία που είχε επιβάλει ο δικτάτορας Φράνκο, ανακάλυψε τη σεξουαλική απελευθέρωση μέσα από τις παθιασμένες ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το οικονομικό Μπουμ που έγινε τη δεκαετία του ’80. Τώρα βρισκόμαστε στην κοινωνική και πολιτική αφύπνιση μιας γενιάς, που συντελείται με πολύ έξυπνο μάρκετινγκ από το συγκεκριμένο ζευγάρι. Ο Πάμπλο και η Ιρένε προτείνουν μία πολιτικοανθρωπολογική επανάσταση που εκλείπει από την Ιταλία του Σαλβίνι και από την Ευρώπη γενικότερα».

Ως γνήσιοι influencers άλλωστε, οι «Μοντέσιας» απολαμβάνουν το γεγονός ότι είναι επιδραστικοί μέσα από τα social media. Προβάλλουν αρκετές πτυχές της προσωπικής ζωής τους στο Instagram, μόνο που, όπως σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα, «δεν πουλάνε παπούτσια, αλλά ιδεολογία». Το γεγονός ότι πλέον είναι και γονείς εκτός από ερωτευμένοι και παθιασμένοι πολιτικοί, κάνει θαύματα στην εικόνα τους, η οποία πριν από κάποιο καιρό είχε πληγεί, όταν έγινε γνωστό ότι αγόρασαν ένα πολυτελέστατο σπίτι με πισίνα στη Μαδρίτη αξίας 540.000 ευρώ  – διόλου ταιριαστό με τα αριστερά και αντισυστημικά τους δημόσια ξεσπάσματα.

Οπως φαίνεται όμως, η μητρότητα και η ισότιμη πατρότητα, νικά την προκλητική βίλα. Η Ιρένε και ο Πάμπλο, εξαγνισμένοι πλέον από το χρίσμα των φρέσκων γονέων, ευχαρίστησαν δημόσια το ισπανικό ΕΣΥ για όλη τη φροντίδα που έδωσε στα δίδυμα που γεννήθηκαν πρόωρα. Ξαφνικά, το πανάκριβο σπίτι είναι ο οικογενειακός ναός όπου φωλιάζει μία τετραμελής και ευτυχισμένη οικογένεια και όχι ένα πολυέξοδο καπρίτσιο κάποιων που κατά τα λοιπά, μάχονται για τα δικαιώματα των κατώτερων οικονομικά και κοινωνικά στρωμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...