353
Δύο άνδρες με jetpack πάνω από το Ντουμπάι | Reuters

Πιλότοι σε πύργο ελέγχου: «Μόλις περάσαμε κάποιον με jetpack»

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 14:25
Δύο άνδρες με jetpack πάνω από το Ντουμπάι
|Reuters

Πιλότοι σε πύργο ελέγχου: «Μόλις περάσαμε κάποιον με jetpack»

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 14:25

Αν μερικές φορές σκέφτεστε πώς θα είναι το μέλλον της αεροπλοΐας, να σας ενημερώσουμε ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ και το… βίωσαν στο πετσί τους δύο πιλότοι εμπορικών αεροσκαφών.

Γιατί, σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που δημιουργούν τα drones σε πιλότους και αεροδρόμια, τώρα οι κυβερνήτες δύο πτήσεων ανέφεραν ότι κάποιος πετούσε με jetpack, κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες – και μάλιστα στο ίδιο ύψος με τα αεροσκάφη!

«Πύργος ελέγχου, εδώ πτήση American-1997. Μόλις περάσαμε έναν τύπο με jetpack», ανέφερε ο ένας από τους δύο πιλότους, χωρίς να ακούγεται ιδιαίτερα έκπληκτος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πιλότου, ο ιπτάμενος άντρας με τη συσκευή τζετ βρισκόταν περίπου 270 μέτρα από το αριστερό φτερό του αεροσκάφους, ενώ πετούσαν σε υψόμετρο 1.000 μέτρων (3.000 ποδιών).

Στη συνέχεια, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσε άλλο αεροσκάφος να προσέχει.

Λίγο αργότερα, το πλήρωμα πτήσης της JetBlue ενημέρωσε: «Μόλις είδαμε τον τύπο να περνά δίπλα μας με το jetpack».

Πιλότος άλλου αεροσκάφους παρενέβη για να σχολιάσει «[Αυτά μπορούν να συμβούν] Μόνο στο Λος Αντζελες».

Οπότε, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προειδοποίησαν με SOS όλα τα υπόλοιπα αεροσκάφη που ήταν στην εναέρια περιοχή του Λος Αντζελες.

Και ενώ παρόμοια περιστατικά με πυραυλανθρώπους να πετούν δίπλα-δίπλα σε αεροσκάφη έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν, επρόκειτο για άκρως προετοιμασμένες επιδείξεις που έλαβαν χώρα σε συγκεκριμένους, ελεγχόμενους εναέριους χώρους.

Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει γνώση των αναφορών που έγιναν από πιλότους την Κυριακή και εργάζεται για να διαπιστώσει τι συνέβη.

Και φυσικά, να βρει τον άγνωστο… rocket man ο οποίος έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανακαλύψει και τα κίνητρα της παράτολμης πράξης του.

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης jetpack έχει έδρα στο Λος Αντζελες, αλλά ο ιδιοκτήτης της JetPack Aviation, Ντέιβιντ Μέιμαν αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Παράλληλα σημείωσε με νόημα ότι όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα που παραδίδει η εταιρεία, είναι συνδεδεμένοι με καλώδιο και δεν μπορούν να απομακρυνθούν.

«Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα ένα jetpack να απογειώθηκε από την περιοχή του Λος Αντζελες, να έφτασε στα 3.000 πόδια, να έκανε μανούβρες για αρκετή ώρα ώστε να γίνει αντιληπτό από δύο αεροσκάφη και μετά να επιστρέψει στο έδαφος», δήλωσε ο Μέιμαν στο CBS News.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...