206
|

Pfizer – BioNTech: Η τρίτη δόση εξουδετερώνει την Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 14:39

Pfizer – BioNTech: Η τρίτη δόση εξουδετερώνει την Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 14:39

Η τρίτη δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την παραλλαγή Ομικρον, ανακοίνωσαν την Τετάρτη Pfizer και BioNTech.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκαν οι δύο εταιρείες, οι τρεις δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covi-19 είναι αποτελεσματικές και αδρανοποιούν την παραλλαγή Ομικρον.

Σύμφωνα με τις παρασκευάστριες εταιρείες του εμβολίου, η τρίτη δόση αύξησε τα εξουδετερωτικά αντισώματα στη μετάλλαξη Ομικρον, σε σχέση με τις δύο δόσεις. Παράλληλα, ωστόσο, και οι δύο δόσεις εμβολίου εξακολουθούν να αποδεικνύονται αποτελεσματικές στην αποτροπή σοβαρής νόσησης από κορονοϊό.

Οπως αναφέραν, «με την τρίτη υπάρχουσα αναμνηστική δόση του εμβολίου, αυξάνονται τα αντισώματα στον οργανισμό κατά 25 φορές, παρέχοντας παρόμοιο επίπεδο με αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ύστερα από τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου έναντι του αρχικού ιού και άλλων παραλλαγών του».

«Στο πλάσμα αίματος ανθρώπων που έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοιού, τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων είναι πάνω από 25 φορές λιγότερα σε σχέση με την παραλλαγή Ομικρον, έναντι του αρχικού στελέχους του ιού», προσθέτουν.

«Είναι σαφές από αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με την τρίτη αναμνηστική δόση», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

«Τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ότι μια τρίτη αναμνηστική δόση θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία έναντι άλλων ασθενειών», σημείωσε με τη σειρά του ο CEO της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...