229
Ο Ρέι Κλέμενς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, την οποία φόρεσε επί 14 χρόνια | Action Images via Reuters/File Photo

Τελευταία «έξοδος» για τον σπουδαίο Ρέι Κλέμενς

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2020, 20:18
Ο Ρέι Κλέμενς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, την οποία φόρεσε επί 14 χρόνια
|Action Images via Reuters/File Photo

Τελευταία «έξοδος» για τον σπουδαίο Ρέι Κλέμενς

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2020, 20:18

Ηταν μια μεγάλη φυσιογνωμία των αγγλικών γηπέδων, εκεί στα 70s και τα 80s που το ποδόσφαιρο κρατούσε ακόμα τόσο τον ρομαντισμό όσο και την αγριάδα του. Τότε που ο γκολκίπερ τελείωνε τα ματς μέσα στις λάσπες. Και αν ήταν σαν τον Ρέι Κλέμενς, νικητής. Ηταν από «τους μεγάλους παίκτες που κάνουν τα μεγάλα κλαμπ», όπως το έθεσε ο Γιούργκεν Κλοπ, προπονητής της Λίβερπουλ. Ο Κλέμενς έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών. Νικήθηκε από τον καρκίνο.

Ο Κλέμενς υπήρξε από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ηταν 19 ετών όταν ο εμβληματικός Μπιλ Σάνκλι, ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ, τον επέλεξε για να κάτσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, το 1967. Και στα 14 χρόνια της σπουδαίας καριέρας του στο «Ανφιλντ» πρόλαβε να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο Κύπελλα Αγγλίας και βεβαίως τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, έχοντας χάσει μόλις έξι ματς πρωταθλήματος από τότε που χρίστηκε βασικός το ’69.

Το 1981, σε ηλικία 33 ετών, έφυγε για το Λονδίνο και την Τότεναμ. Με τους «Πετεινούς» κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας (1982) και το Κύπελλο UEFA δύο χρόνια αργότερα. Παράλληλα φόρεσε 61 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Η Τότεναμ μετέφερε μήνυμα της οικογένειας του Κλέμενς ο οποίος από το 2005 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο:

«Μετά από από τόσο σκληρή και μεγάλης διάρκειας μάχη είναι πλέον σε ένα ήσυχο μέρος που δεν πονάει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...