321
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προωθεί τα σχέδια της υπερδύναμης στο Διάστημα | REUTERS/Yuri Gripas

Πενς: Οι ΗΠΑ θα στείλουν άνθρωπο στο φεγγάρι ως το 2024

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 13:39
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προωθεί τα σχέδια της υπερδύναμης στο Διάστημα
|REUTERS/Yuri Gripas

Πενς: Οι ΗΠΑ θα στείλουν άνθρωπο στο φεγγάρι ως το 2024

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 13:39

Εχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο φεγγάρι –ήταν Ιούλιος του 1969 όταν έκανε το ιστορικό βήμα ο Νιλ Αμροστρονγκ– και 47 από την τελευταία –ήταν Δεκέμβριος του 1972 όταν ο Γιουτζίν Σέρμαν έκλεισε την πόρτα του σκάφους προσελήνωσης πίσω του. Ομως πολύ σύντομα η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Αυτό εξήγγειλε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Μιλώντας στην πέμπτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος, ο αμερικανός αντιπρόεδρος αποκάλυψε τα σχέδια της Ουάσινγκτον για επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη μέχρι το 2024, δηλαδή στην επόμενη πενταετία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το πρώτο έθνος που κατάφερε να φτάσει ως στο φεγγάρι τον 20ό αιώνα και θα είμαστε οι πρώτοι που θα το πετύχουμε στον 21ο αιώνα» θριαμβολόγησε ο Πενς. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία έλαβε χώρα στην Αλαμπάμα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μιλούσε εξ ονόματος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι εδώ για λογαριασμό του προέδρου για να πω στους άνδρες και τις γυναίκες του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ αλλά και στον αμερικανικό λαό ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στο φεγγάρι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια». Οι φιλοδοξίες του Πενς ευθυγραμμίζονται πλήρως με τα σχέδια της NASA καθώς ο διαστημικός οργανισμός έχει αποκαλύψει ότι σχεδιάζει να στείλει τους ανθρώπους πίσω στο φεγγάρι μέχρι το 2022.

Μοιάζει σαν η NASA να τρέχει να προλάβει. Είναι θέμα τιμής ποιος θα είναι αυτός που θα επιστρέψει πρώτος στο φεγγάρι και τέτοια σχέδια έχουν ανακοινώσει για την επόμενη δεκαετία η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνίας και η Ρωσία. Σύμφωνα δε με τον Guardian, ένα ρωσικό διαστημόπλοιο αναμένεται να προσγειωθεί στη σελήνη το 2022 για να εξετάσει τυχόν δυνατότητες εξόρυξης πόρων.

H NASΑ σε ανακοίνωσή της τόνισε: «Η πρώτη αποστολή που θα λάβει χώρα το 2020, θα δοκιμάσει τα νέα συστήματα χωρίς πλήρωμα και η δεύτερη πτήση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2022, θα μεταφέρει τους αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...