450
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης στη βουλή την Τετάρτη | IntimeNews

«Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη – «Η Ιστορία επιφυλάσσει περιφρόνηση στον κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:31
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης στη βουλή την Τετάρτη
|IntimeNews

«Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη – «Η Ιστορία επιφυλάσσει περιφρόνηση στον κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:31

Την απόφαση να δηλώσει «παρών» επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που έχει στόχο να μπλοκάρει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος που έχει ιδρύσει ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η κατάλληλη συναινετική οδός προκειμένου η ρύθμιση να υπερψηφιστεί μαζικά από τα κόμματα, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης του συνταγματικού τόξου, φαίνεται πως δεν άλλαξαν την απόφαση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, που νωρίτερα την Τετάρτη δήλωσε ότι «στόχος της τροπολογίας για Κασιδιάρη είναι οι ψήφοι ακροδεξιών και εθνικιστών».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΙΡΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει «παρών».

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το “παρών”. Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή», σχολίασε ο παρευρισκόμενος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ενα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη ΧΑ προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη ΝΔ. «Τότε, βέβαια, ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος» είπε και προσέθεσε με νόημα: «Παρών σημαίνει αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει, αυτό είπατε πριν λίγο».

Οικονόμου: Η Ιστορία επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση στον κ. Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας είναι κατά συρροήν απών από τις μεγάλες προκλήσεις. Την ώρα αυτή –που η θεσμική και ιστορική ευθύνη επιβάλλει αρραγές μέτωπο για τη ριζική αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται σαν κόμματα– συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση», σχολιάζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «Αλλά αυτοί που δεν έβρισκαν τάχα αίθουσα για να δικάσουν την Χρυσή Αυγή, που έλεγαν υπαινικτικά ότι “Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι” προκειμένου να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, που εφαρμόζουν κατά λέξη το εγχειρίδιο του τραμπισμού για να προκαλέσουν κοινοβουλευτική και γενικότερη πολιτική αρρυθμία, ούτε μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θαρραλέα ξεσκέπασε και οδήγησε στο εδώλιο τη Χρυσή Αυγή και μάχεται έμπρακτα, από συστάσεώς της, κάθε έκφανση της ακροδεξιάς, ούτε να νομίζουν ότι θα δραπετεύσουν χωρίς να πάρουν καθαρή θέση λειτουργώντας πάλι πονηρά».

Ο κ. Οικονόμου καταλήγει στη δήλωσή του: «Η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, γι’ αυτό και η Ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...