259
Τα σκουπίδια μέσα στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 1.500 τόνους | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση Μπουτάρη με ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 15:49
Τα σκουπίδια μέσα στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 1.500 τόνους
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση Μπουτάρη με ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 15:49

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους όγκους των συσσωρευμένων σκουπιδιών στην πόλη λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ηδη στη Διαύγεια έχει αναρτηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ το Σάββατο είχε αποφασιστεί να επιτραπεί η αποκομιδή σε γειτονιές με μόλις έντεκα απορριμματοφόρα, σήμερα Κυριακή, όταν δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι συμβασιούχοι πήραν πίσω την απόφαση και συνεχίζουν την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε ότι  τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και θα πρέπει να καθαριστούν, καθώς μάλιστα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεων έως και την Πέμπτη.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι καταληψίες στο αμαξοστάσιο δεν επιτρέπουν ούτε στο προσωπικό ασφαλείας να εργαστεί, κάτι που προβλέπεται από το νόμο. «Κινδυνεύει η δημόσια υγεία κι εμείς καθόμαστε και βλέπουμε τα αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο αμαξοστάσιο», επισημαίνει ο ίδιος.

Σχετικά με την πρόσκληση δηλώνει ότι «Δευτέρα πρωί θα δεχτούμε τις προσφορές των τριών εταιριών που έχουν απορριμματοφόρα και μπορούν να καθαρίσουν την πόλη».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νομού Θεσσαλονίκης και μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, επιβεβαίωσε ότι «σαν απάντηση στην ανάρτηση στη Διαύγεια αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε σε κανένα απορριμματοφόρο να πραγματοποιήσει αποκομιδή».

Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...