269
Ο Γιώργος Κουρουπός θα αφοσιωθεί τώρα στη σύνθεση | Μέγαρο Μουσικής

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 08:44
Ο Γιώργος Κουρουπός θα αφοσιωθεί τώρα στη σύνθεση
|Μέγαρο Μουσικής

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 08:44

Την παραίτησή του στον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπέβαλε την 1η Ιανουαρίου ο Γιώργος Κουρουπός, που από την 1η Ιανουαρίου του 2013 είχε τη νευραλγική θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Η παραίτησή του πρωτοκολλήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης, όλο αυτό το διάστημα  εργάστηκε με όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να συμβάλει στη σωτηρία του Μεγάρου Μουσικής. Γνωρίζει, όπως αναφέρει, ότι έχει συμφωνηθεί με την πολιτεία το σχέδιο ανανέωσης του Οργανισμού και μένει η νομική του κατακύρωση, που ευελπιστεί πως θα ολοκληρωθεί σύντομα. Σημειώνουμε πως η απόφασή του δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους επικεφαλής του οργανισμού, αφού τους είχε ενημερώσει από τον Ιούνιο για την απόφασή του.

Η αποχώρησή του συνδέεται με την απόφασή του να ασχοληθεί με το δημιουργικό του έργο. Αυτές τις μέρες ολοκλήρωσε τη σύνθεση ενός τελετουργικού δράματος για φωνές και ορχήστρα, το οποίο βασίζεται στους χρησμούς του Μαντείου της Δωδώνης. Είχε αρχίσει τη σύνθεση πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής και αναγκαστικά το έργο καθυστέρησε λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της θέσης του. Παράλληλα, θα προχωρήσει στην επανέκδοση παλαιότερων δίσκων που έχουν εξαντληθεί, αλλά και στην έκδοση νέων.

Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιώργος Κουρουπός συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι, διετέλεσε βοηθός του Γιάννη Χρήστου ενώ στην συνέχεια πήγε στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης και υπήρξε μαθητής του Ολιβιέ Μεσιάν. Στη Γαλλία είχε σημαντικές συνεργασίες ενώ το 1977 επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως αναπληρωτής διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος (1977-1981) και διευθυντής του μουσικού τομέα της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Καλαμάτας (1985-1990). Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΣ (1994-1999) και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων (1995-2010).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...