314
Ιούλιος 2018, η Καρίν Κνάισλ παντρεύεται και ο καλεσμένος Βλαντίμιρ Πούτιν τη χορεύει ένα βαλς. Μετά τη διόρισε στη Rosneft | EPA/ROLAND SCHLAGER

Παραιτήθηκε από τη Rosneft και η πρώην υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας που είχε χορέψει βαλς με τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 14:51
Ιούλιος 2018, η Καρίν Κνάισλ παντρεύεται και ο καλεσμένος Βλαντίμιρ Πούτιν τη χορεύει ένα βαλς. Μετά τη διόρισε στη Rosneft
| EPA/ROLAND SCHLAGER

Παραιτήθηκε από τη Rosneft και η πρώην υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας που είχε χορέψει βαλς με τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 14:51

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ, η οποία είχε χορέψει το 2018 ένα βαλς με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft, ανακοίνωσε ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός τη Δευτέρα.

Η παραίτηση της Καρίν Κνάισλ ακολουθεί αυτές του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος δεχόταν επικρίσεις μετά τη ρωσική επίθεση εξαιτίας της εγγύτητάς του με τον ρώσο πρόεδρο, καθώς και του Ματίας Βάρνιχ, ο οποίος είχε αρχίσει τη σταδιοδρομία του στις σφαίρες της εξουσίας της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη Rosneft, η Κνάισλ, η οποία είχε διοριστεί το Μάρτιο 2021 στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και στη συνέχεια είχε επικυρωθεί ο διορισμός της τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, υπέβαλε επιστολή παραίτησης με ισχύ από την περασμένη Παρασκευή.

Η Κάριν Κνάισλ, η οποία είχε οριστεί από το ακροδεξιό κόμμα FPO επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, θέση στην οποία παρέμεινε από το Δεκέμβριο 2017 ως το Μάιο 2019, είχε προσκαλέσει τον Πούτιν στο γάμο της όταν η χώρα της ασκούσε την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι φωτογραφίες της νύφης να χορεύει βαλς με τον ρώσο πρόεδρο είχαν κάνει τότε το γύρο του κόσμου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο αυστριακός Τύπος είχε αποκαλύψει πως ο Πούτιν, για να ευχαριστήσει την Κνάισλ που τον προσκάλεσε στο γάμο της, της είχε προσφέρει σκουλαρίκια από λευκό χρυσό στολισμένα με ζαφείρια, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 50.000 ευρώ.

Τα εν λόγω κοσμήματα βρίσκονται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία τα ανέκτησε τον Φεβρουάριο 2020, είχε δηλώσει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Παρασκευή, η πρώην υπουργός είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν παραιτήθηκε τον Μάρτιο από τη Rosneft για να «σεβαστεί» τις υποχρεώσεις της για θητεία ενός έτους.

«Το Μάρτιο δεν παραιτήθηκα επειδή δεν είναι το στυλ μου να εγκαταλείπω το πλοίο μέσα στην τρικυμία».

Όμως «η εταιρεία» ενημερώθηκε «ήδη από το Μάρτιο ότι δεν είμαι πλέον διαθέσιμη για τις επόμενες εκλογές», διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News