231
Ο Κάρλες Πουτζδεμόν σε συνέντευξή του το Σάββατο στην βελγική τηλεόραση | RTBF Television via REUTERS

Παραδόθηκε ο Κάρλες Πουτζδεμόν!

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 16:20
Ο Κάρλες Πουτζδεμόν σε συνέντευξή του το Σάββατο στην βελγική τηλεόραση
|RTBF Television via REUTERS

Παραδόθηκε ο Κάρλες Πουτζδεμόν!

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 16:20

Ο φυγάς Κάρλες Πουτζδεμόν παραδόθηκε τελικά στις βελγικές Αρχές, μαζί με τέσσερα μέλη της καθαιρεθείσας κυβέρνησής του. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το βελγικό κρατικό κανάλι VRT και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και επίσημα.

Και οι πέντε είχαν καταφύγει στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη προφυλάκισή τους από τις ισπανικές Αρχές κατηγορούμενοι για στάση και εξέγερση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εμφανίστηκαν οικειοθελώς στο αρχηγείο της βελγικής αστυνομίας, μαζί με τους δικηγόρους τους.

Σύμφωνα με τον βελγικό νόμο, οι εισαγγελείς πρέπει τώρα να τους παραπέμψουν ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις (REUTERS)
Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις (REUTERS)

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας (στη φωτογραφία πάνω) η απόφαση για την τύχη τους θα πρέπει να αναμένεται το πρωί της Δευτέρας, κάτι που μπορεί να σημαίνει από σύλληψη και προφυλάκιση των πέντε, μέχρι και να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο Πουτζδεμόν είχε διαφύγει στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα. Σε βάρος του και των τεσσάρων συνεργατών του εκδόθηκε από τη Μαδρίτη ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης την Παρασκευή. Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης είχε ζητήσει να καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης, αίτημα όμως που απερρίφθη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...