328
Δύο Boeing 737 Max 8 της Air Canada, στο αεροδρόμιο του Τορόντο. Το ένα ετοιμάζεται να προσγειωθεί, προερχόμενο από το Σαν Φρανσίσκο, λίγη ώρα πριν την απαγόρευση των πτήσεων αυτών των αεροσκαφών | REUTERS

Παγκόσμια «αναγκαστική προσγείωση» και για τα 371 Boeing 737 Max

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 13:08
Δύο Boeing 737 Max 8 της Air Canada, στο αεροδρόμιο του Τορόντο. Το ένα ετοιμάζεται να προσγειωθεί, προερχόμενο από το Σαν Φρανσίσκο, λίγη ώρα πριν την απαγόρευση των πτήσεων αυτών των αεροσκαφών
|REUTERS

Παγκόσμια «αναγκαστική προσγείωση» και για τα 371 Boeing 737 Max

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 13:08

Η Boeing αποφάσισε την καθήλωση όλων των αεροσκαφών τύπου 737 Max 8 και 9 έπειτα από τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, από την έρευνα μετά τη συντριβή αεροσκάφους των Ethiopian Airlines.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα ανασταλεί η λειτουργία και των 371 αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σε δρομολόγια από δεκάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν σε συνδυασμό με δεδομένα από δορυφόρο, οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο αξιωματούχος της FAA, Dan Elwell, δήλωσε την Τετάρτη ότι «κατέστη σαφές σε όλα τα μέρη ότι το προφίλ της πτήσης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines ήταν πολύ κοντά και συμπεριφέρθηκε πολύ παρόμοια μ αυτό της πτήσης της Lion Air 610».

Οι Αμερικανοί έχουν στείλει δικό τους κλιμάκιο στο σημείο της συντριβής στην Αιθιοπία, το οποίο ανακοίνωσε χθες ότι η εξέλιξη των δύο πτήσεων που συνετρίβησαν μοιάζει πολύ μεταξύ τους.

Στην προηγούμενη πτώση του Boeing 737 Max, σε πτήση της Lion Air στην Ινδονησία, τον περασμένο Οκτώβριο, δεν λειτούργησαν οι αισθητήρες που προειδοποιούν για την ταχύτητα και τη γωνία πτήσης κι έτσι το σύστημα έσπρωξε αυτόματα προς τα κάτω την μύτη του αεροσκάφους. Ισως το ίδιο να συνέβη και στην πτήση της Ethiopian. Το αεροσκάφος βρισκόταν στη φάση της ανόδου μετά την απογείωση, όταν χάθηκε ο έλεγχος.

Ο πιλότος ανέφερε τα προβλήματα στον πύργο ελέγχου και ζήτησε την άδεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, Η άδεια του δόθηκε, όμως ήταν αργά: Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ…

Στο μεταξύ, τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης ET 302, έφτασαν σε προάστιο του Παρισιού, όπου και θα εξεταστούν διεξοδικά από τη γαλλική υπηρεσία ερευνών αεροπορικών δυστυχημάτων.

Τα τελικά συμπεράσματα για το τι έφταιξε και έπεσε το αεροπλάνο της Ethiopian Airlines με τους 157 επιβαίνοντες, αναμένεται να ανακοινωθούν έπειτα από μήνες ερευνών.

Το αρχηγείο της γαλλικής υπηρεσίας ερευνών αεροπορικών δυστυχημάτων, έξω από το Παρίσι, όπου μεταφέρθηκαν τα μαύρα κουτιά της Ethiopian Airlines

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...