239
| John Thys/Pool via REUTERS/File Photo

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα γλιτώναμε 1.000.000 νοσηλείες αν όλοι έκαναν την ενισχυτική δόση

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 10:37
|John Thys/Pool via REUTERS/File Photo

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα γλιτώναμε 1.000.000 νοσηλείες αν όλοι έκαναν την ενισχυτική δόση

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 10:37

Περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν όλοι οι εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό στην Ενωση έκαναν ενισχυτική δόση. Αυτό ανέφερε την Παρασκευή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την επίτευξη ενός οροσήμου στην εμβολιαστική εκστρατεία: οι μισοί ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν κάνει πλέον και την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Γεγονός που είναι μεν ενθαρρυντικό, αλλά δείχνει ότι πρέπει πάρα πολλά να γίνουν ακόμη…

«Σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στις εκστρατείες εμβολιασμών. Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν κάνει την ενισχυτική δόση για την Covid. To 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί. Αυτό είναι καλό. Αλλά, βέβαια, χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Αυτοί που μπορούν, πρέπει να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση», σημείωσε σε βιντεομήνυμά της στο Twitter.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «οι γιατροί και τα στοιχεία το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο. Οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεών του, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «τα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να μας κρατήσουν εκτός νοσοκομείων. Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ, έκαναν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ».

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μετάλλαξη Ομικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας», κατέληξε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...