592
Από την ορκωμοσία Στυλιανίδη - Τουρνά στο Προεδρικό Μέγαρο | INTIMEnews

Πιάνουν δουλειά ο Χρήστος Στυλιανίδης και Ευάγγελος Τουρνάς – Πρώτη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 11:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/09/2021 13.20
Από την ορκωμοσία Στυλιανίδη - Τουρνά στο Προεδρικό Μέγαρο
|INTIMEnews

Πιάνουν δουλειά ο Χρήστος Στυλιανίδης και Ευάγγελος Τουρνάς – Πρώτη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 11:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/09/2021 13.20

Ορκίστηκε την Παρασκευή η ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστάσιας. Ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας επισήμως καθήκοντα.

Στις 11.30 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη των κ.κ. Στυλιανίδη και Τουρνά με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σιδεροκέφαλοι! Καλή δύναμη!», τούς ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση ανεξάρτητου υπουργείου.

Στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση τον πρώτο λόγο θα τον έχει το νεοσύστατο υπουργείο, τόνισε ο Πρωθυπουργός  και αφού έκανε λόγο για εξαιρετικό δίδυμο στην ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 1,7 δισ. ευρώ, οι πόροι του οποίου θα επενδυθούν για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος..

Αναφερόμενος στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, υπενθύμισε ότι τους συνδέει μακρά προσωπική σχέση και βαθιά εκτίμηση, ενώ μίλησε για την σπουδαία του δουλειά ως Επίτροπος και στη δημιουργία του rescEU.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον τέως υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδιαλιά, σημειώνοντας ότι από τη νέα του θέση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα μπορεί να ενισχύσει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδική αναφορά έκανε επίσης ο κ. Μητσοτάκης στις επιχειρησιακές ικανότητες του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά.

«Εχω εμπιστοσύνη στη ηγεσία του υπουργείου. Σε όλους. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Πολιτική Προστασία χειρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι της επιχείρησης εμβολιασμού. Θα οικοδομήσουμε μία υποδομή που θα γίνει πρότυπο στην Ευρώπη», δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι λέξεις που πρέπει να μπουν στο λεξιλόγιό μας με μεγαλύτερη συστηματικότητα είναι η «πρόληψη» και η «προετοιμασία».

Στυλιανίδης: «Θα μιλάμε λίγο. Θα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά»

«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη», είπε παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. «Μόλις με πήρατε τηλέφωνο για αυτή την τιμητική πρόταση ένιωσα ότι ήταν κάλεσμα του Ελληνισμού. Είναι πρόκληση. Η δουλειά είναι δύσκολη. Ένας φίλος μου μού είπε: “όπου έχει ναρκοπέδιο μπαίνεις μέσα”. Δεν θα μπορούσα να πω όχι», είπε και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησε την ιδέα του rescEU.

«Για εμάς δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χρειάζονται πράξεις. Θα μιλάμε λίγο. Θα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει.

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ευχαρίστηκε τον Πρωθυπουργό «για την εξαιρετική τιμή και εμπιστοσύνη να μου αναθέσει την αποστολή της διαχείρισης του επιχειρησιακού βραχίονα».

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη. Ήταν πανεθνικό χρέος μου να συστρατευτώ», τόνισε ο πρώην Α/ΓΕΑ. Πρόκειται, είπε, για συλλογική προσπάθεια και πρέπει να ξεκινήσουμε «από χθες» καθώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, την βλέπουμε κάθε μέρα, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

«Χάθηκαν δυστυχώς πολύτιμοι πνεύμονες πρασίνου. Ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς χάθηκε ένας φιλότιμος ηρωικός εθελοντής. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή σε θέματα πρόληψης, εκπαίδευσης, προετοιμασίας. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά, να δούμε τι διορθωτικές κινήσεις θα κάνουμε. Υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη και την 85η ΔΕΘ. Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 09:30 θα απευθύνει χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo και στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,
Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...