419
|

Ειρωνείες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για Στυλιανίδη: Μεταγραφή από την Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 15:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2021, 15:30

Ειρωνείες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για Στυλιανίδη: Μεταγραφή από την Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 15:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2021, 15:30

Τις ειρωνείες της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος, αντιμετώπισε η κυβέρνηση για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον Κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη, πρώην Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Εχει δε ενδιαφέρον ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής, σαν με μια φωνή, χρησιμοποίησαν ποδοσφαιρικούς όρους, κάνοντας λόγο για «μεταγραφή», προκειμένου να επικρίνουν την κυβέρνηση για την επιλογή του κ. Στυλιανίδη.

«Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά με τον ανασχηματισμό παρωδία επιβεβαίωσε την παταγώδη αποτυχία του και την προσπάθεια διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων αντί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, επιχειρώντας να υφαρπάξει έναν σύμβουλο του κ. Τσίπρα και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σήμερα με τη “μεταγραφή από την Κύπρο” του κ. Στυλιανίδη και η άρον-άρον πολιτογράφησή του για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να επιβεβαιώσει και την πρωτοφανή ένδεια στελεχών της ΝΔ», ανέφεραν από την Κουμουνδούρου.

Με χλεύη υποδέχτηκε και το Κίνημα Αλλαγής την ανακοίνωση ότι ο κ. Στυλιανίδης θα αναλάβει το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Χαριλάου Τρικούπη, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου, έκανε λόγο για «απόλυτη ένδεια στελεχών στη Νέα Δημοκρατία», και σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της Δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο.

»Κρατάμε “μικρό καλάθι” για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει», συμπλήρωσε η σχετική ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικός ήταν, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος αφού δικαιολογημένα παρατήρησε ότι είναι «άκρως προβληματικό» το γεγονός ότι η ΝΔ έχει δημιουργήσει την «πιο μεγάλη, σε πλήθος συμμετεχόντων, κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», και αφού σημείωσε ότι επιστρατεύτηκαν δύο υπουργοί (ο κ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς) για να «αντικαταστήσουν» τον Ευάγγελο Αποστολάκη, επέμεινε και αυτός στα περί ένδειας στελεχών.

«Η ΝΔ ξέμεινε από στελέχη στα δύο χρόνια κυβέρνησής της», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Προφανώς ο Πρωθυπουργός με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έχει ένδεια στελεχών. Ούτε μητρώο στελεχών, ούτε Κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε παλιότερα ή νεότερα στελέχη της ΝΔ του έκαναν για να καλύψει αυτό το κενό. Ο καθένας στο τέλος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όταν έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός θα επιλέξει για το αν θέλει να επιβραβεύσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που έχει να κάνει μόνο με την επικοινωνία και όχι την πολιτική ουσία. Είναι πασιφανές ότι όλο αυτό γίνεται για να καλύψει το ναυάγιο της επιλογής Αποστολάκη. Μια μεταγραφή για να καλύψει το επικοινωνιακό φιάσκο και τις αντιδράσεις των οπαδών της ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...