855
Ο Βινίσιους Τζούνιορ απαντάει στην μερίδα του κοινού που του απευθύνθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς | Reuters

Οργή στην Ισπανία για τη νέα ρατσιστική επίθεση κατά του Βινίσιους

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 15:46
Ο Βινίσιους Τζούνιορ απαντάει στην μερίδα του κοινού που του απευθύνθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς
|Reuters

Οργή στην Ισπανία για τη νέα ρατσιστική επίθεση κατά του Βινίσιους

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 15:46

Καταγγελία στο γραφείο του Γενικού Εισαγγλέα της Ισπανίας κατέθεσε τη Δευτέρα η Ρεάλ Μαδρίτης, αναφορικά με τα ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της Βαλένθια σε βάρος του Βινίσιους, στον αγώνα των δύο ομάδων στο «Μεστάγια» την Κυριακή.

Ο σύλλογος της πρωτεύουσας χαρακτηρίζει τις συμπεριφορές αυτές ως «έγκλημα μίσους», ενώ γνωστοποιεί επίσης την πρόθεσή του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όταν η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Βινίσιους Τζούνιορ, της Ρεάλ Μαδρίτης, κατήγγειλε πως «η Λα Λίγκα ανήκει στους ρατσιστές», μετά τα ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του στο ματς με τη Βαλένθια.

Ο Βινίσους με την χαρακτηριστική του κίνηση δείχνει ότι οι αντίπαλοι οπαδοί τον αποκαλούν «μαϊμού»

«Το πρωτάθλημα, που κάποτε ανήκε στον Ροναλντίνιο, τον Ρονάλντο, τον Κριστιάνο και τον Μέσι, σήμερα ανήκει στους ρατσιστές», έγραψε ο ίδιος στο Instagram.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε η δεύτερη ούτε η τρίτη. Ο ρατσισμός είναι η κανονικότητα στη La Liga. Ο ανταγωνισμός το θεωρεί φυσιολογικό, η Ομοσπονδία το ίδιο και οι αντίπαλοι το ενθαρρύνουν. Ενα υπέροχο έθνος, το οποίο με καλωσόρισε και εγώ το αγαπώ, αλλά που συμφώνησε να εξαγάγει την εικόνα της ρατσιστικής χώρας στον κόσμο. Λυπάμαι για τους Ισπανούς που διαφωνούν, όμως σήμερα στη Βραζιλία η Ισπανία είναι γνωστή ως χώρα ρατσιστών», ανέφερε.

«Και, δυστυχώς, για οτιδήποτε συμβαίνει κάθε εβδομάδα, εγώ δεν έχω άμυνα. Συμφωνώ. Ομως, είμαι δυνατός και θα συνεχίσω έως τέλους κόντρα στους ρατσιστές. Ακόμη κι αν το κάνω μακριά από εδώ», τόνισε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vinicius Jr. ⚡️🇧🇷 (@vinijr)


Το χρονικό

Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων άρχισαν να επιτίθεται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Βραζιλιάνο Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος ζητούσε επίμονα την απομάκρυνση ενός εκ των δραστών, απειλώντας να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μάλιστα υπέδειξε τον οπαδό που τον έβριζε με ρατσιστικό τρόπο και στη συνέχεια οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πήγαν να αναφέρουν τα γεγονότα στον διαιτητή.

Τελικά, ο 22χρονος παρέμεινε στο παιχνίδι, αλλά αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από διαπληκτισμό με τον Ούγκο Ντούρο.

Το ζήτημα απασχόλησε φυσικά και τον έμπειρο προπονητή της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι που μετά τον αγώνα επισήμανε ότι «η La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό».

«Σκεπτόμουν να βγάλω έναν παίκτη λόγω ρατσισμού, δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Αυτό που συνέβη σήμερα έχει ήδη συμβεί σ’ εμάς, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο. Η ισπανική La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό. Και το πρόβλημα δεν είναι ο Βινίσιους. Ο Βινίσιους είναι το θύμα. Αλλά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιταλός προπονητής.

Ο Αντσελότι είπε ότι το γήπεδο φώναζε «μαϊμού» στα ισπανικά, αλλά ένας δημοσιογράφος τού είπε στην συνέντευξη Τύπου πως οι θεατές, στην πραγματικότητα, φώναζαν «tonto», που σημαίνει «ανόητος», εξήγηση ωστόσο που δεν έπεισε τον Ιταλό. «Γιατί πιστεύεις ότι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα; Επειδή το κοινό φώναζε “ηλίθιος” στον Βινίσιους; Οχι. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα επειδή εφάρμοσε το πρωτόκολλο ρατσισμού».

«Τον ρώτησα εάν ήθελε να συνεχίσει να παίζει, και ήθελε να συνεχίσει. Ο διαιτητής μού είπε ότι έπρεπε επίσης να συνεχίσει και ότι θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο εάν συνέβαινε ξανά το περιστατικό. Συνέβη ξανά, γιατί όταν τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα όλο το γήπεδο άρχισε να τραγουδάει “μαϊμού, μαϊμού”. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είμαι πολύ στεναχωρημένος», επεσήμανε ο Αντσελότι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...