234
Εικόνα απόλυτης καταστροφής στην πόλη Σουλντ στη Γερμανία | REUTERS/Martin Schlicht

Ολική καταστροφή στη Γερμανία – Πάνω από 130 οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2021, 11:21
Εικόνα απόλυτης καταστροφής στην πόλη Σουλντ στη Γερμανία
|REUTERS/Martin Schlicht

Ολική καταστροφή στη Γερμανία – Πάνω από 130 οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2021, 11:21

Ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο το Σάββατο, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 133 επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι όσων η τύχη αγνοείται.

Πρόκειται για τη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και μισό αιώνα. Οι ασυνήθιστα σφοδρές για καλοκαίρι βροχοπτώσεις οδήγησαν σε ταχεία υπερχείλιση ποτάμια, χωρίς να αντεπεξέλθουν τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά ούτε και οι υποδομές.

«Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την καταστροφή», στην περιοχή Ρηνανίας-Παλατινάτου, από τις πλέον πληγείσες. Ο απολογισμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 43 νεκρούς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μια ακόμα περιοχή της Γερμανίας που επλήγη από την καταστροφή.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες σε πληγείσες περιοχές της δυτικής Γερμανίας, με τη στάθμη των υδάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε πολλές πόλεις και σπίτια να συνεχίζουν να καταρρέουν. Καθώς έχει καταρρεύσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, είναι πιθανόν ότι πολλοί από τους αγνοούμενους αδυνατούν να επικοινωνήσουν με οικεία πρόσωπα.

Μεγάλη είναι η καταστροφή και στο Βέλγιο, όπου τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σάρωσαν τη Βαλονία, όπως ανέφερε το rtl. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοουμένων.

Στην πρωτεύουσα της Βαλονίας, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. Ο Δήμος των Βρυξελλών έχει ανακοινώσει ότι θα ακυρώσει τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την εθνική γιορτή του Βελγίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News