511
O κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» των Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου | ANT1/WebTV

Οικονόμου: Θέμα τιμής η δημοσιοποίηση των ονομάτων για τη 12χρονη στον Κολωνό

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2022, 11:10
O κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εμφάνισή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» των Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου
|ANT1/WebTV

Οικονόμου: Θέμα τιμής η δημοσιοποίηση των ονομάτων για τη 12χρονη στον Κολωνό

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2022, 11:10

Θέμα τιμής χαρακτήρισε, την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων βίασαν το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο 53χρονος στον Κολωνό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που έπαιρναν σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί. Είναι υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας,  μέσα στα νομικά όρια που διαθέτει, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι πιθανόν όπως “πέσαμε από τα σύννεφα” για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσουμε και για άλλους».

Επανέλαβε, δε, ότι ο 53χρονος ήταν ένα από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά «έπαυσε να είναι, από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση».

«Είναι ένας εγκληματίας, έτυχε να είναι μέλος ενός κόμματος. Εχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά, δεν περνά το μυαλό μου ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή επειδή αυτός ο τύπος πέρασε από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι συνειρμοί;», διερωτήθηκε, για να προσθέσει σχετικά με τις πολιτικές διαστάσεις που επιδιώκουν κάποιοι να δοθούν στην υπόθεση:

«Είναι απαράδεκτο να γίνονται συνειρμοί βιαστών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αρνούμαι να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα, μα την Παναγία! Είναι ένας βιαστής, στον οποίο πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Καμία ανοχή στους παιδεραστές»!

«Οι 213 οι οποίοι είχαν πάρει σειρά να βιάσουν το κορίτσι, πρέπει να αποκαλυφθούν ένας ένας. Γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που συναντάς το πρωί που πας να πάρεις καφέ το πρωί», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο… επίτροπος του Αγ. Αιμιλιανού με τις φωτογραφίες με πολιτικούς και ηθοποιούς

Ο 53χρονος περιγράφεται ως ένας άνθρωπος που δεν «χόρταινε» να βγαίνει φωτογραφίες με πολιτικούς, τοπικούς αιρετούς, ηθοποιούς και άλλους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου.

Με… υψηλές προσωπικές φιλοδοξίες, ο συλληφθείς για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό, «έχτιζε» προφίλ «καλού οικογενειάρχη» και «καλού χριστιανού», έχοντας αναλάβει μέχρι και επίτροπος στον ιερό ναό του Αγίου Αιμιλιανού, στον λόφο Σκουζέ.

Η σύζυγός του είχε επίσης ασχοληθεί με τα κοινά, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

«Παιδοβιαστές δεν χωράνε στη γειτονιά – «Φόλα στους βιαστές», τα συνθήματα που έγραψαν «οργανωμένοι» της ΑΕΚ στα ρολά του καταστήματος που διατηρεί ο 53χρονος στην οδό Δράμας

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τους οποίους διατεινόταν ότι είχε προσωπική σχέση, ήταν ο Κώστας Πρέκας, και η Αννα Φόνσου, με τον ίδιο να προβάλλει την οικονομική συνδρομή του στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

«Από το θέατρο “Αυλαία” που είχε το μπαρ κάτω, είναι τέσσερα χρόνια περίπου. Ολος ο κόσμος τον γνώριζε. Βοήθαγε το θέατρο, δεν φανταζόμουν ποτέ, ούτε εγώ ούτε όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι ηθοποιοί, η Φόνσου, ο ένας, ο άλλος… Πολλές προσωπικότητες γνώριζε. Εχουμε πέσει απ’ τα σύννεφα! Δεν μπορώ να το δεχτώ, είναι ασύλληπτο», περιέγραψε σε δηλώσεις του στον ANT1 ο Κώστας Πρέκας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...