278
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Πέμπτης | INTIMEnews

Oικονόμου: Debate με Τσαπανίδου στην ΕΡΤ – τι είπε για τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 13:46
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Πέμπτης
|INTIMEnews

Oικονόμου: Debate με Τσαπανίδου στην ΕΡΤ – τι είπε για τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 13:46

Λίγες ώρες πριν από το δικό του προεκλογικό τετ α τετ στην ΕΡΤ με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας τηλεμαχίας και μεταξύ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Οταν ξεκινήσει (επισήμως) η προεκλογική περίοδος, όλοι θα έχουν την ευκαιρία για ντιμπέιτ, «θα υπάρξουν άλλωστε διαβουλεύσεις και συζητήσεις και κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα από τα ζητούμενα είναι και η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν και στις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις και όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε αυτά ακόμη πιο συγκεκριμένα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και σε νέα ερώτηση που του έγινε: «δεν είστε δηλαδή αρνητικός στη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα», απάντησε λέγοντας «όχι βέβαια».

Οσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών, επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει σχετικά με τον πιο επίσημο τρόπο, ενώ σε ερώτηση με αφορμή τη μετάθεση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβούλιο και κατά πόσο αυτή συνδέεται με την ανακοίνωση για το πότε θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών, αρκέστηκε να πει ότι υπουργικά συμβούλια θα έχουμε μέχρι να διαλυθεί η Βουλή.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες αν οι εκλογές γίνουν πριν από το Πάσχα και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει μέχρι τις 10 Μαρτίου να έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...