248
Τα περισσότερα φαρμακεία εξυπηρετούν πλέον μέσω ειδικής θυρίδας | Intime

Οι φαρμακοποιοί «απαιτούν» άμεση αλλαγή στον τρόπο πώλησης χλωροκίνης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 12:46
Τα περισσότερα φαρμακεία εξυπηρετούν πλέον μέσω ειδικής θυρίδας
|Intime

Οι φαρμακοποιοί «απαιτούν» άμεση αλλαγή στον τρόπο πώλησης χλωροκίνης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 12:46

Την άμεση αλλαγή του τρόπου πώλησης του φαρμάκου χλωροκίνη που ανακοινώθηκε χθες ότι χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός, ζήτησε με επιστολή του από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σε έγγραφο που απέστειλε την Πέμπτη, ζητά η πώληση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ειδική συνταγή από γιατρό, ακριβώς όπως συμβαίνει με το αντιικό Tamiflu.

Διαφορετικά, διευκρινίζει, θα υπάρξει έλλειψη και άτομα με ρευματικές παθήσεις που το έχουν πραγματική ανάγκη, θα διακόψουν τη θεραπεία τους με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία τους.

Στα φαρμακεία έχουν δημιουργηθεί ουρές και υγιείς ζητούν το φάρμακο, το οποίο είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδικές οδηγίες γιατρούς. Επίσης, δεν έχει απολύτως καμία δράση μόνο του, καθώς είναι αποτελεσματικό σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Η επιστολή του ΠΕΦ

«Με  αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου Plaquenil με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη  και τις πιέσεις που δέχονται γιατροί και φαρμακοποιοί για την χορήγηση  του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά , παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την χορήγησή του με συνταγή φυλασσόμενη επί  διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος πολύ σύντομα να μην μπορούν να προμηθευτούν το παραπάνω σκεύασμα, ασθενείς που το έχουν πραγματική ανάγκη και να διακόψουν την θεραπεία  τους με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...