309
Ο Μπαράκ Ομπάμα σε εκδήλωση στη Μαλαισία στις 13 Δεκεμβρίου | REUTERS/Lim Huey Teng

Ο Ομπάμα το πιστεύει: οι γυναίκες είναι «αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2019, 13:49
Ο Μπαράκ Ομπάμα σε εκδήλωση στη Μαλαισία στις 13 Δεκεμβρίου
|REUTERS/Lim Huey Teng

Ο Ομπάμα το πιστεύει: οι γυναίκες είναι «αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2019, 13:49

Αν οι γυναίκες κυβερνούσαν -έστω για δύο χρόνια- όλες τις χώρες του κόσμου, θα υπήρχε μια γενική βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα. Η παρατήρηση ανήκει σε έναν άνδρα που επί οκτώ χρόνια είχε την ευθύνη διακυβέρνησης όχι μόνο της πανίσχυρης χώρας του, αλλά μέσω αυτής όλου του κόσμου. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν σταμάτησε μόνο εκεί, καθώς προσέθεσε ότι οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι «αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες.

Μιλώντας στη Σιγκαπούρη, σε ιδιωτική εκδήλωση με θέμα την ηγεσία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο πηγάζουν από μεγάλους στην ηλικία πολιτικούς, κυρίως άνδρες, που κατέχουν θέσεις εξουσίας. Αν ψάχνετε κάποια αιχμή για κάποιον συγκεκριμένο δεν υπάρχει, αλλά το γεγονός ότι ο διάδοχός του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι 73 ετών, δεν βοηθάει να αποφύγουμε τους συνειρμούς.

Ο 58χρονος σήμερα 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε ακόμη στην πολιτική πόλωση και για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάδοση ψευδών ειδήσεων, όπως αναφέρει το BBC.

Οσο βρισκόταν ο ίδιος στην εξουσία, σκεφτόταν πώς θα ήταν ο κόσμος αν κυβερνούσαν γυναίκες. «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, αν κάθε χώρα του κόσμου κυβερνούσαν για δύο χρόνια γυναίκες, θα βλέπαμε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα, στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα».

Ερωτήθηκε ακόμη αν θα σκεφτόταν ποτέ να επιστρέψει στην πολιτική και την ηγεσία και απάντησε ότι πιστεύει στους ηγέτες που αποσύρονται όταν έρχεται η ώρα. «Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν να υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους ότι βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια δουλειά, αλλά δεν βρίσκονται εκεί δια βίου, δεν είσαι εκεί για να θρέφεις με την υπεροψία σου την εξουσία σου», είπε.

Αφότου άφησε τον Λευκό Οίκο το 2017, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα ασχολούνται με το ίδρυμά τους που παρέχει συμβουλές σε νεαρούς ηγέτες σε όλον τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...