300
Το νησί Λιτλ Σεν Τζέιμς, ιδιοκτησίας του Επστάιν. Διακρίνεται κάτω και στο κέντρο η πολυτελής έπαυλή του | Reuters

Ο Τζέφρι Επστάιν κρατούσε αιχμάλωτα ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 22:26
Το νησί Λιτλ Σεν Τζέιμς, ιδιοκτησίας του Επστάιν. Διακρίνεται κάτω και στο κέντρο η πολυτελής έπαυλή του
|Reuters

Ο Τζέφρι Επστάιν κρατούσε αιχμάλωτα ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 22:26

O χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν κακοποίησε σεξουαλικά κορίτσια ηλικίας μέχρι και 12 ετών στα ιδιωτικά νησιά του, σύμφωνα με την εισαγγελέα των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων.

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος πέθανε (αυτοκτόνησε, κατά την επίσημη εκδοχή) στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019 εν αναμονή της δίκης του για υποθέσεις κατάχρησης που χρονολογούνται πίσω στο 2005, φέρεται να εμπλεκόταν επίσης σε trafficking κοριτσιών μέχρι πολύ πρόσφατα, συγκεκριμένα το 2018.

Σύμφωνα με το BBC, η αγωγή εναντίον του αναφέρει πως τα κορίτσια «παρασύρονταν και στρατολογούνταν» στο σπίτι του στην Καραϊβική όπου εξαναγκάζονταν να κάνουν σεξ.

Πρόκειται για την πρώτη αγωγή εναντίον του Επστάιν στις Παρθένες Νήσους, η οποία στοχεύει σε κατάσχεση μέρους της 519 εκατ. ευρώ περιουσίας του και τα δυο ιδιωτικά νησιά του, Λιτλ Σεν Τζέιμς και Γκρέιτ Σεν Τζέιμς, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 77 εκατ. ευρώ.

«Ο Επστάιν ξεκάθαρα χρησιμοποιούσε τις Παρθένες Νήσους και τις κατοικίες του στα νησιά για να μπορεί να καλύπτει και να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές του. Μαζί με τον συνεργάτη του, εμπορεύονταν ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους, τα κρατούσαν αιχμάλωτα και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, προκαλώντας τους ανήκεστο σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό πόνο», ανέφερε η εισαγγελέας Ντενίζ Τζορτζ.

Σύμφωνα με την ίδια, τον Ιούλιο του 2017 ο Επστάιν είχε αρνηθεί να επιτρέψει σε έναν αξιωματούχο την είσοδο στο νησί Λιτλ Σεν Τζέιμς για έρευνα ρουτίνας.

Επιπλέον κατηγορείται πως χρησιμοποιούσε ψεύτικες βίζες για να διακινεί γυναίκες και κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ήθελαν να γίνουν μοντέλα, εντός και εκτός της περιοχής του νησιού, έχοντας ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης για να βλέπει τις κινήσεις τους.

Σε ένα περιστατικό, σύμφωνα με την αγωγή, ένα 15χρονο κορίτσι προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας από το νησί του Επστάιν όταν την ανάγκασαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με τον ίδιο και άλλους.

Η νεαρή γυναίκα πιάστηκε να διαφεύγει και ο ίδιος ο χρηματιστής κατάσχεσε το διαβατήριό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...