1316
Ο Τζετ ανάμεσα στους διάσημους γονείς του, Τζον Τραβόλτα και Κέλι Πρέστον | Kelly Preston / Instagram

Ο Τραβόλτα θυμάται τον θάνατο του γιου του και συγκινεί

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 14:14
Ο Τζετ ανάμεσα στους διάσημους γονείς του, Τζον Τραβόλτα και Κέλι Πρέστον
|Kelly Preston / Instagram

Ο Τραβόλτα θυμάται τον θάνατο του γιου του και συγκινεί

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 14:14

«Στη γλυκιά μου αγάπη, τον Τζετ… θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας. Στέλνω την αγάπη μου σε όλα τα όμορφα αυτιστικά παιδιά και στους υπέροχους ανθρώπους που τα αγαπούν. Εύχομαι όλοι να δίνουμε αγάπη και σεβασμό στα παιδιά με ειδικές ανάγκες»: με αυτά τα τρυφερά λόγια, η Κέλι Πρέστον, ηθοποιός και σύζυγος του Τραβόλτα, συνόδευσε τη συγκινητική ασπρόμαυρη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

To my sweet love, Jett… you are in our hearts forever. I send love to all of the beautiful autistic children and the wonderful people who love them. May we all shine and grant love and respect to children with special needs? #autismawareness #autism

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Preston (@therealkellypreston) στις

Ξαπλωμένος στο κρεβάτι, με ένα πλατύ χαμόγελο, ο Τζετ, ανάμεσα στους διάσημους γονείς του, που του δίνουν από ένα φιλί στο μάγουλο. Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1992 και πέθανε στις 2 Ιανουαρίου 2009, σε ηλικία 17 ετών. Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν 27 ετών και αυτό το ξέρουν πολύ καλά τόσο η Πρέστον όσο και ο Τραβόλτα, που του ευχήθηκαν μέσω social media «χαρούμενα γενέθλια» (φωτογραφία κάτω), όπου και αν βρίσκεται πλέον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Happy Birthday Jetty, my sweet love ♥️?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Preston (@therealkellypreston) στις

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Corriere della Sera, τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εκ γενετής ο Τζετ, έγιναν ευρέως γνωστά μετά τον αναπάντεχο θάνατό του, που συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αναψυχής της οικογένειας στις Μπαχάμες.

Ο Τζετ έπασχε από τη νόσο Kawasaki (Καβασάκι), που πήρε το όνομά της από τον ιάπωνα γιατρό Τομισάκου Καβασάκι, ο οποίος περιέγραψε πρώτος το 1967 αυτή την παιδική ασθένεια. Περίπου οι 80 από τους 100 ασθενείς είναι κάτω των 5 ετών. Η ασθένεια λέγεται και βλενννογονο-δερματικό λεμφαδενικό σύνδρομο. Αυτή η νόσος είναι ικανή να προκαλέσει στεφανιαία νόσο στα παιδιά και σπάνια μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα και θάνατο.

Ο άτυχος Τζετ όμως, είχε και άλλα προβλήματα υγείας που δυσκόλευαν την καθημερινότητά του και την επαφή του με τον έξω κόσμο, καθώς έπασχε από αυτισμό και από επιληψία. Οπως έγινε αργότερα γνωστό, ο θάνατος του νεαρού αγοριού στις Μπαχάμες, προήλθε από μία μοιραία πτώση στο μπάνιο, που του προκάλεσε κάκωση στο κρανίο και αιμορραγία.

Η Κέλι Πρέστον ήταν η πρώτη που έλυσε τη σιωπή της τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού της, σε μία τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το 2012. Μέχρι τότε, τα σκανδαλοθηρικά ταμπλόιντ οργίαζαν, οι παπαράτσι δεν άφηναν το ζευγάρι -που έχει άλλα δύο παιδιά, την Ελα Μπλου και τον Μπέντζαμιν- σε ησυχία, και υπήρχαν οι φήμες ότι όλη αυτή η μυστικοπάθεια οφείλεται στο γεγονός ότι ο διάσημος ηθοποιός είναι από τους πιο γνωστούς σαϊεντολόγους.

Η νεκροψία είχε όντως επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος του Τζετ προήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από πτώση και η μητέρα του, σε εκείνη τη συνέντευξη, αποκάλυψε ότι η πτώση στο μπάνιο προήλθε από μία πολύ έντονη κρίση επιληψίας, αναφέροντας παράλληλα και τη νόσο Καβασάκι.

Σήμερα υπάρχει οργανισμός με το όνομα του Τζετ που ασχολείται με τη φροντίδα παιδιών που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, η οποία δυστυχώς, δεν είναι καθόλου σπάνια, όπως μαρτυρούν τα ιατρικά στοιχεία.

Οσο για τη σιωπή του Τραβόλτα, αυτή έληξε το 2015, κατά τη διάρκεια μίας live συνέντευξής του σε θέατρο του Λονδίνου, όπου ο 65χρονος σήμερα ηθοποιός μιλούσε με το γνωστό πρόσχαρο ύφος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το όνειρό του είναι να υποδυθεί έναν «κακό» σε ταινία Τζέιμς Μποντ, και σχολιάζοντας την απουσία ενός Οσκαρ από το κατά τα λοιπά εντυπωσιακό βιογραφικό του.

Και τότε, από το πουθενά, ήρθε η προσωπική του εξομολόγηση για τον θάνατο του γιου του: «Ο θάνατος του Τζετ ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί, επί δύο χρόνια δεν μπορούσα να βγω από το πένθος, δεν με ενδιέφερε τίποτε άλλο». Τότε λοιπόν, ο άνθρωπος που του έπαιρνε τη συνέντευξη, ο σεβάσμιος κριτικός κινηματογράφου του BBC Μπάρι Νόρμαν, έκανε μία χειρονομία «καθόλου βρετανική, αλλά βαθιά ανθρώπινη»- όπως σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα. Του έπιασε το χέρι, χωρίς να μιλήσει.

Την επόμενη ημέρα, εκατοντάδες χιλιάδες φαν του Τραβόλτα που κάποτε σάρωνε χορεύοντας το «Stayin’ Alive» των Bee Gees, έκαναν, έστω μέσω Διαδικτύου, το ίδιο: του έπιασαν σφιχτά το χέρι και του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για όλα όσα πέρασε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...