781
Ο Νίκος Φίλης κάνει δηλώσεις έξω από την ΑΣΟΕΕ | INTIMEnews

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε: Φίλης και Θεανώ Φωτίου στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ – μαζί και η Σακοράφα

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 15:48
Ο Νίκος Φίλης κάνει δηλώσεις έξω από την ΑΣΟΕΕ
|INTIMEnews

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε: Φίλης και Θεανώ Φωτίου στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ – μαζί και η Σακοράφα

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 15:48

Η ομάδα των περίπου 200 νεαρών που έσπασε το λουκέτο της πύλης και μπήκε στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) βρισκόταν παρατεταγμένη απέναντι στα ΜΑΤ (εδώ). Το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς είχε προηγηθεί μία πρώτη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων, ενώ είχαν ήδη γίνει και οι πρώτες προσαγωγές.

Τότε έξω από το πανεπιστήμιο εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου, καθώς και η συνάδελφός τους, αντιπρόεδρος της Βουλής, από το ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, που έσπευσαν να μιλήσουν με τους επικεφαλής των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Κάνοντας λόγο για αστυνομοκρατία η κυρία Σακοράφα,  ζήτησε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ ώστε να φύγουν χωρίς άλλα παρατράγουδα οι φοιτητές.

H Σοφία Σακοράφα μιλά με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων/ ΙΝΤΙΜΕnews

Ομοίως και ο Νίκος Φίλης ζήτησε την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, αν και η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς μερίδα τους τον αποδοκίμασε έντονα με το που έφθασε έξω από το Πανεπιστήμιο.

Ο Νίκος Φίλης στην ΑΣΟΕΕ ενώ οι διαδηλωτές τον καλούν να αποχωρήσει / ΙΝΤΙΜΕnews

Οταν μάλιστα του ζήτησαν, σε έντονο ύφος,  να αποχωρήσει, καταλογίζοντάς του ότι αυτός ευθύνεται -μεταξύ άλλων στον ΣΥΡΙΖΑ- για την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία, ο πρώην υπουργός αρκέστηκε να πει ότι η ΑΣΟΕΕ ανήκει σε όλους τους φοιτητές και όχι στα ΜΑΤ ή σε άλλους ιδιοκτήτες.

Οπως εξήγησε, «μεταβήκαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αντιπροσωπεία βουλευτών* και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάθαμε ότι εκτυλίσσονται φαινόμενα αστυνομικής βίας, μετά την απόφαση των φοιτητικών συλλόγων να μεταβούν στην ΑΣΟΕΕ και να διαμαρτυρηθούν για το αψυχολόγητο κλείσιμο του πανεπιστημίου, λίγες μέρες μάλιστα πριν τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου«. 

«Είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις: να μπαίνουν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με δακρυγόνα, να καταδιώκονται και να τραυματίζονται φοιτητές», παρατήρησε ο πρώην υπουργός και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «θέλει να διώξει παιδιά από τα πανεπιστήμια ή να τα εμποδίσει να εισέλθουν σε σχολές, ώστε να δημιουργήσει μια μεγάλη πελατεία προς τα κολέγια και τα άλλα ιδιωτικά σχολεία»!Σ

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες

Σε δήλωσή του για την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολίασε ότι ουσιαστικά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες.

«Η Αστυνομία», τόνισε, «ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση».

«Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκλεισε το σχόλιό του λέγοντας:

«Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών».

Βελόπουλος: Να τιμωρηθούν!

Σε ανακοίνωση της για την παρουσία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο η Ελληνική Λύση τούς κατηγορεί ότι υποθάλπουν την παρανομία.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται φοβική! Έκανε διάλογο (!) με τους παράνομους! Όταν το κράτος κάνει διάλογο με παράνομους που καίνε την Αθήνα και τους βοηθούν οι “γνωστοί – άγνωστοι” βουλευτές που υποθάλπουν την παρανομία τότε η Δημοκρατία “τελειώνει”», τονίζει χαρακτηριστικά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που καταλήγει:

«Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος αυτοί οι βουλευτές θα έπρεπε να τιμωρηθούν!»

Για ασύμμετρη επίθεση της Αστυνομίας και αιχμές περί «νέου Γρηγορόπουλου» σε βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού, έκανε λόγο από την πλευρά του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Σήμερα υπήρξε μία ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε δημοσίως το ερώτημα. Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;» διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης.

Λίγο αργότερα ήρθε στο ίδιος ύφος η ανάρτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, που υπογράμμισε ότι εικόνες σας αυτές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο παραπέμπουν σε «σκοτεινές εποχές», ποστάροντας και το σύνθημα της Νεολαίας του κόμματός του «η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται».

Ενα βήμα παραπέρα το πήγε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, που απηύθυνε κάλεσμα να κατέβει κόσμος και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ!

«Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοί ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες. Και ένα κλίμα ακραίας τρομοκρατίας από τα ΜΑΤ», έγραψε σε έντονα επαναστατικό τόνο  στο Facebook.

Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοί ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες. Και ένα κλίμα ακραίας τρομοκρατίας απότα ΜΑΤ.

Geplaatst door Kostas Gavroglu op Maandag 11 november 2019

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...