198
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο βάθος οι συγκεντρωμένοι νεαροί μέσα στον χώρο του Ιδρύματος | INTIMEnews

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν «βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 14:58
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο βάθος οι συγκεντρωμένοι νεαροί μέσα στον χώρο του Ιδρύματος
|INTIMEnews

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν «βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 14:58

Με επίσημη ανακοίνωση της η εκτελεστική επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) τάχθηκε στο πλευρό των νεαρών που έσπασαν το λουκέτο στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) και εισέβαλαν στο ίδρυμα (το οποίο με απόφαση της Συγκλήτου είναι κλειστό μέχρι τις 17/11), ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε τη «βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον» τους.

Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΥ απαιτούν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο της ΑΣΟΕΕ καλώντας ταυτόχρονα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση «να ανακαλέσουν τις εντολές τους για προσαγωγές και συλλήψεις των αγωνιζόμενων φοιτητών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που βρίσκονται στην ΑΣΟΕΕ στην προσπάθεια τους να σπάσουν το lock out που αποφάσισε η σύγκλητος μέχρι τις 17/11.

Η αστυνομική επιχείρηση με χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης πραγματοποιείται με σκοπό την προσαγωγή και σύλληψη των φοιτητών που βρίσκονται μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Καλεί, τέλος, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τις εντολές τους για προσαγωγές και συλλήψεις των αγωνιζόμενων φοιτητών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...