716
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στον... τόπο του εγκλήματος («τι είπατε;») τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ... | Nikos Libertas / SOOC

Ζωή έτοιμη για όλα: «Είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2016, 23:27
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στον... τόπο του εγκλήματος («τι είπατε;») τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ...
|Nikos Libertas / SOOC

Ζωή έτοιμη για όλα: «Είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2016, 23:27

Από εκείνο τον Σεπτέμβριο – που η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε εμφατικά το «τι είπατε;», μια ατάκα που ειπώθηκε δια στόματος όλης της Ελλάδας με κάθε αφορμή και έγινε μέχρι και σποτ της Λαϊκής Ενότητας – πέρασε πολύς καιρός. Το βράδυ της Τρίτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε ξανά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκεί που είχε πει για πρώτη φορά το «τι είπατε;».

Η τέως πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, για τους χειρισμούς του, για την εποχή του Δημοψηφίσματος, για το παράλληλο νόμισμα. Με τον γνωστό της τρόπο εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τον οποίο είπε πως έγινε ένα «ανδρείκελο, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα».

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ήδη από τις 16 Μαΐου 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωνε τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και την έκδοση IOUs.

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος το είχα συζητήσει με τον κ. Τσίπρα, νομίζω τον Φλεβάρη ή τον Μάρτη, και το είχαμε συζητήσει σε σχέση με την πορεία που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα εάν οι δανειστές πίεζαν πολύ». Και συμπλήρωσε: «Τότε ο κ. Τσίπρας μού είχε πει ότι αν φτάσει σε αδιέξοδο τότε κάνεις ή εκλογές ή δημοψήφισμα».

Οπως προσέθεσε, «αποδείχτηκε ότι ο Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα, προς το εσωτερικό, ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα».

Σε ό,τι αφορά δε την ημέρα της προκήρυξης η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Μου έκανε εντύπωση ότι ο Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος, και το έλεγε κιόλας, μάλιστα ρωτούσε τον Μαντά (σ.σ. τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχίατρο) πώς να αντιμετωπίσει τον φόβο».

Αναφορικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε:

«Δεν είχα ενημέρωση περί της επιλογής του μεταξύ των δύο που είχα ερωτηθεί από τον κ. Τσίπρα, δηλαδή μεταξύ Αβραμόπουλου και Παυλόπουλου, σαφώς και είχα δηλώσει ότι είναι προτιμότερος ο Παυλόπουλος και πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου διότι σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί τον ρόλο που διαδραμάτισε το πρόσωπο αυτό από τη θέση του ΠτΔ. Θεωρούσα, δηλαδή, ότι τουλάχιστον η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Για την προετοιμασία του παράλληλου νομίσματος, είπε:

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία».

Προσέθεσε δε: «Ηταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός».

Για τους πολιτικούς της σχεδιασμούς η τέως πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε, ουσιαστικά, τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, λέγοντας ότι θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε «να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

«Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε. Είμαι αντίπαλός του, το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού, μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους», ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς – εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας, όπως εκφραστής του οποίου διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κυρία Γεννηματά, το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News