240
Το γιοτ του Πούτιν Graceful στο ρωσικό λιμάνι του Σότσι, το 2015. Τώρα ο ρώσος πρόεδρος το παίρνει άρον άρον πίσω | Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images / Yuri Kochetkov/Pool via REUTERS / CreativeProtagon

Ο Πούτιν πήρε το γιοτ του από τη Γερμανία (για να προλάβει τις κυρώσεις της Δύσης)

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 10:53
Το γιοτ του Πούτιν Graceful στο ρωσικό λιμάνι του Σότσι, το 2015. Τώρα ο ρώσος πρόεδρος το παίρνει άρον άρον πίσω
|Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images / Yuri Kochetkov/Pool via REUTERS / CreativeProtagon

Ο Πούτιν πήρε το γιοτ του από τη Γερμανία (για να προλάβει τις κυρώσεις της Δύσης)

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 10:53

Πλώρη για τη Ρωσία έβαλε το γιοτ του Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο βρισκόταν στο Αμβούργο, υπό τον φόβο των δυτικών κυρώσεων εναντίον του ρώσου προέδρου, σε περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Η εφημερίδα Kieler Nachrichten δημοσίευσε την Κυριακή μία φωτογραφία του σκάφους 82 μ. δίπλα σε μία φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού. Αργότερα όμως, το γιοτ «Graceful» σάλπαρε για τη Βαλτική.

Το γιοτ του Πούτιν βρισκόταν στα ναυπηγεία Blohm+Voss από τον Σεπτέμβριο, για συντήρηση και μετατροπές. Προστέθηκαν δύο μεγάλα μπαλκόνια, σύμφωνα με τους Times, καθαρίστηκε και αναβαθμίστηκαν οι μηχανές του.

Τη Δευτέρα, το «Graceful» εθεάθη να διασχίζει το Κανάλι του Κιέλου, τη διώρυγα που συνδέει τη Βόρεια Θάλασσα με τη Βαλτική. Οι γερμανικές εφημερίδες σχολίασαν ότι το γιοτ «έτρεχε να προλάβει» τις κυρώσεις, οι οποίες, όπως προειδοποίησε η βρετανή υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, θα είναι πολύ σκληρές και κανείς από τον κύκλο του Πούτιν «δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί», αν γίνει η εισβολή.

Το γιοτ εκτιμάται ότι έφτασε στο Καλίνινγκραντ, την Τρίτη.

Σύμφωνα με το εξειδικευμένο περιοδικό Boote Exclusiv, το σκάφος του Πούτιν διαθέτει πέντε καταστρώματα, έχει μία εσωτερική πισίνα 15×3 μέτρα, η οποία μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε πίστα χορού. Εχει χώρο προσγείωσης ελικοπτέρου και δύο μηχανές ισχύος 2.320 kilowatt. Η ταχύτητά του φτάνει τους 18,2 ναυτικούς κόμβους.

Δεν είναι όμως το μοναδικό γιοτ του δισεκατομμυριούχου ρώσου προέδρου, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει άλλα τρία σκάφη στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...