222
Πούτιν και Καντίροφ: ο ρώσος πρόεδρος έκανε στρατηγό του ρωσικού στρατού τον τσετσένο ηγέτη | Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν έκανε στρατηγό τον τσετσένο πολέμαρχο Καντίροφ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 19:03
Πούτιν και Καντίροφ: ο ρώσος πρόεδρος έκανε στρατηγό του ρωσικού στρατού τον τσετσένο ηγέτη
|Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν έκανε στρατηγό τον τσετσένο πολέμαρχο Καντίροφ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 19:03

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και πλειοδότης σε πολεμικές ιαχές, δήλωσε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ότι του απονεμήθηκε ανώτερος βαθμός στον ρωσικό στρατό. Ο Καντίροφ, λοιπόν, έγινε στρατηγός σε χρονική συγκυρία δύσκολη για τη Ρωσία στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας. Την είδηση έδωσαν οι Moscow Times.

Ο 46χρονος τσετσένος πολέμαρχος δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι «τεράστια τιμή» στο πρόσωπό του και ότι ενημερώθηκε «προσωπικώς» από τον Πούτιν: «Ο πρόεδρος της Ρωσίας μού απένειμε τον βαθμό του στρατηγού» σημείωσε ο Καντίροφ στο Telegram. «Αυτό συνιστά προαγωγή για εμένα». Ο βαθμός του στρατηγού είναι ο τρίτος υψηλότερος βαθμός διοίκησης στη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Ο διορισμός του Καντίροφ στον βαθμό του στρατηγού έγινε καθώς ο ουκρανικός στρατός απώθησε τις δυνάμεις της Μόσχας από τμήματα περιοχών τις οποίες η Ρωσία μόλις ανακήρυξε «ρωσικές για πάντα». Σημειώνεται ότι στις μάχες επί ουκρανικού εδάφους πολεμούν και τσετσενικές μονάδες, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στα πολεμικά επεισόδια της Μαριούπολης (εργοστάσιο «Αζοφστάλ», κ.α.).

Ο Καντίροφ έλαβε τον βαθμό του στρατηγού του ρωσικού στρατού λίγες ημέρες αφ’ ότου παρότρυνε τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, δηλαδή χαμηλής απόδοσης πυρηνικά, στην Ουκρανία. Είχε προηγηθεί η ανάκτηση από πλευράς Ουκρανών εδαφών στα βορειοανατολικά. Μάλιστα ο Καντίροφ είχε δηλώσει ότι θα στείλει και τους τρεις γιους του στο μέτωπο, τρεις εφήβους ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...