393
| EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκάλυψε γιατί μήνυσε τους Beatles

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 11:10
| EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκάλυψε γιατί μήνυσε τους Beatles

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 11:10

Κάποιες «παρανοήσεις» αποπειράται να ξεκαθαρίσει, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό GQ, ο Πολ ΜακKάρτνεϊ σχετικά με τη διαβόητη διάλυση των Beatles το 1970, συμπεριλαμβανομένου και του λόγου για τον οποίο κατέθεσε αγωγή κατά της μπάντας.

«Υποθέτω ότι όταν διαλύθηκαν οι Beatles πιθανά να υπήρχε κάποια παρανόηση ότι κατά κάποιον τρόπο όλοι μισούσαμε όλους», είπε ο 78χρονος σήμερα ΜακKάρτνεϊ. «Αυτό που συνειδητοποιώ τώρα είναι πως, λόγω του ότι ήταν (οι Beatles) μια οικογένεια, επειδή ήταν μια παλιοπαρέα, οι οικογένειες καβγαδίζουν. Και στις οικογένειες υπάρχουν διαφωνίες. Και κάποιοι θέλουν να κάνουν αυτό και κάποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν το άλλο».

Οι υπόλοιποι τρεις, ο Τζον Λένον, ο Τζορτζ Χάρισον και ο Ρίνγκο Σταρ ήθελαν εκείνη την εποχή τον Αλαν Κλάιν (Allan Klein) για μάνατζερ. Η γνώμη του Πολ ήταν ότι ο Κλάιν ήταν ένας «f*king idiot». «Ο μόνος δρόμος που είχα για να σώσω τους Beatles και την Apple (την Apple Records, τη δισκογραφική εταιρεία της μπάντας) -και για να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον “Get Back”, που μας επέτρεπε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ “Anthology” και όλα εκείνα τα σπουδαία remaster όλων των σπουδαίων άλμπουμ των Beatles- ήταν να καταθέσω αγωγή κατά του συγκροτήματος» εξήγησε. Και πρόσθεσε: «Αν δεν το είχα κάνει, τα πάντα θα ανήκαν στον Κλάιν. Ο μόνος τρόπος για να μας βγάλω από αυτό ήταν να κάνω ό,τι έκανα».

«Είπα, “ωραία, θα καταθέσω αγωγή κατά του Άλαν Κλάιν” και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να το κάνω μιας και ο Κλάιν δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος. “Πρέπει να καταθέσεις αγωγή κατά των Beatles” (ήταν η συμβουλή που μου δόθηκε)» είπε. Αφηγήθηκε πόσο βαρύ ήταν το να πάρει αυτή την απόφαση αλλά «δεν υπήρχε περίπτωση να δουλεύω σ’ όλη μου τη ζωή τόσο σκληρά και να δω τα πάντα να γίνονται καπνός. Ήξερα επίσης ότι αν κατάφερνα να το σώσω θα το έσωζα και για αυτούς (τους υπόλοιπους Beatles)».

Oπως σημειώνει το Page Six, παρά το ότι στην πορεία οι Λένον, Χάρισον και Σταρ στράφηκαν εναντίον του Κλάιν, ο Πολ υποστήριξε ότι για μια περίοδο στα πρωτοσέλιδα του Τύπου αυτός ο ίδιος ήταν ο λόγος της διάλυσης του συγκροτήματος. Κι ο ίδιος σχεδόν κατηγορούσε τον εαυτό του. «Ήξερα ότι ήταν ηλίθιο κι όταν αργότερα ξαναβρεθήκαμε μαζί ήξερα ότι ήταν μια χαζομάρα, αλλά νομίζω ότι “γέννησε” πολλούς που πίστευαν αυτό το πράγμα για μένα».

Ο ΜακKάρτνεϊ είπε ότι μετά τη διάλυση της μπάντας το έριξε στο ποτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...