252
Ο Αντώνης Διαματάρης στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο | Τwitter/AHDiamataris

Ο παραιτηθείς Διαματάρης συνεχίζει την περιοδεία του στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 15:39
Ο Αντώνης Διαματάρης στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο
|Τwitter/AHDiamataris

Ο παραιτηθείς Διαματάρης συνεχίζει την περιοδεία του στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 15:39

Εχει μια λογική. Ο Αντώνης Διαματάρης μπορεί να παραιτήθηκε την Πέμπτη από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, ωστόσο –και παρά την αποδοχή της παραίτησής του από τον Πρωθυπουργό– συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αυστραλία, με την ιδιότητα του αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό υφυπουργού.

Η παραίτηση υποβλήθηκε ενώ ο κ. Διαματάρης είχε ήδη αναχωρήσει για το πολυήμερο ταξίδι του (5-13/12) στην μακρινή Αυστραλία. Και με δεδομένο ότι τα ραντεβού είχαν κλειστεί και η ελληνική κοινότητα περίμενε έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν ήταν σωστό να μην συνεχίσει το έργο του.

Οπως λοιπόν εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, η επίσκεψη του κ. Διαματάρη συνεχίζεται «κανονικά», χωρίς αλλαγές.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Διαματάρης ανήρτησε μάλιστα φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας  Μακάριο, κατά την οποία του απονεμήθηκε το  ανώτατο παράσημο της Αρχιεπισκοπής, ο Χρυσός Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα, σε αναγνώριση των υπηρεσιών του για την Εκκλησία.

Πέρα από την απουσία του μεταπτυχιακού του τίτλου από το Κολούμπια για τον οποίο έκανε λόγο στο βιογραφικό του, στην αποδοχή της παραίτησης Διαματάρη συνετέλεσαν και οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ως κτηματομεσίτης στη Νέα Υόρκη.

«Ηταν μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές, παρά ταύτα, ο κ. Διαματάρης δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, καθώς σε τέτοιου είδους ζητήματα «ο Πρωθυπουργός δεν κάνει εκπτώσεις».

«Πάνω απ’ όλα είναι το σωστό», φέρεται να είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...