425
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο μοιάζει στον Βλαδίμηρο Λένιν; Η φωτογραφία είναι αψευδής μάρτυρας | Getty Images

Ο Ντι Κάπριο θέλει να γίνει… Λένιν

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2016, 15:46
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο μοιάζει στον Βλαδίμηρο Λένιν; Η φωτογραφία είναι αψευδής μάρτυρας
|Getty Images

Ο Ντι Κάπριο θέλει να γίνει… Λένιν

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2016, 15:46

Μπορεί να ήταν μια καλλιτεχνική πρόθεση για το μέλλον. Δεν είναι απίθανο, όντως, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο να το εννοούσε. Πάντως, το είπε – δεν έβαλαν στο στόμα του λόγια που δεν εκστόμισε. Γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, σε κάποια από τις πλείστες όσες συνεντεύξεις που παραχώρησε εξέφρασε την επιθυμία του να ενσαρκώσει στον κινηματογράφο κάποια από τις σημαντικές μορφές της επαναστατικής Ρωσίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες ταινίες που να αναφέρονται στη ρωσική ιστορία. Υπάρχει κάτι από Σαίξπηρ σε αυτές τις ιστορίες». Επί της ευκαιρία, είχε ονομάσει κάποιες φιγούρες –παλαιότερες και σύγχρονες- που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Λένιν, ο Ρασπούτιν και ο Πούτιν.

Η βρετανική εφημερίδα Independent αναφέρει πως δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από εκείνες τις δηλώσεις και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στούντιο LeninFilm αποδέχθηκε ασμένως την προσφορά. Ο Βάλερι Καρλόφ, μιλώντας εξ ονόματος της εταιρείας, απάντησε ως ακολούθως: «Είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον να δουλεύει κανείς με τον Ντι Κάπριο. Μάλιστα, οι φωτογραφίες από τα νιάτα του δείχνουν πως μοιάζει αρκετά στον Λένιν. Εχουμε όλες τις δυνατότητες να αναβιώσουμε κινηματογραφικά εκείνη την εποχή».

Για τους μη γνωρίζοντες, το LeninFilm είναι ένα από τις παλαιότερες κινηματογραφικές εταιρείες της Ρωσίας, με τις ρίζες της θα πηγαίνουν πίσω στο 1914, όταν ο στρατός έφτιαχνε ταινίες στην Αγία Πετρούπολη και κατείχε 68 κινηματογράφους στην πόλη.

Πάντως, το αίτημα και η προσφορά δεν βρίσκουν την καθολική αποδοχή στη Ρωσία. Η απάντηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αγίας Πετρούπολης – έχει αποσχιστεί από το κοινοβουλευτικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας- ήταν, επίσης, άμεση και πύρινη. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti φιλοξένησε επίσημη δήλωση του κόμματος στην οποία απειλεί ότι θα μπλοκάρει το γύρισμα της ταινίας και ότι είναι προκλητική οποιαδήποτε προσπάθεια να γυριστεί σε ταινία η ζωή του Λένιν με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. Ευθέως, μάλιστα, κάνει λόγο για διαδηλώσεις σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας.

Ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, εκ των ηγετών του κόμματος, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν αυτή την ταινία. Ας ψάξουν να βρουν ένα ρώσο ηθοποιό».

Να σημειωθεί ότι η γιαγιά του Ντι Κάπριο (από την πλευρά της μητέρας του), Ελένε Ιντενμπίρκεν ήταν Ρωσίδα, επομένως, κατά μια έννοια, ο 41χρονος σταρ του Χόλιγουντ έχει κάθε δικαίωμα να διατείνεται πως είναι μισός Ρώσος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αγ. Πετρόπουλης είναι γνωστό για τις σκληροπυρηνικές απόψεις του και δεν είναι πρώτη φορά που μπλέκεται σε… κινηματογραφικά χωράφια. Ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς είχε στείλει πύρινο γράμμα στην Ολγκα Κουριλένκο όταν είχε ανακοινωθεί ότι θα παίξει τη βολιβιανή πράκτορα στην τελευταία ταινία με τον Τζέιμς Μποντ.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...