723
H «Nόμι» της Λασάνα Λιντς | MGM

Ο νέος πράκτωρ 007 είναι γυναίκα (και μαύρη)

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 08:00
H «Nόμι» της Λασάνα Λιντς
|MGM

Ο νέος πράκτωρ 007 είναι γυναίκα (και μαύρη)

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 08:00

«Γνώρισα τον νέο σας 007. Είναι μια πανέμορφη και αφοπλιστική νεαρή γυναίκα».

Με αυτά τα λόγια ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ αναγγέλλει, μιλώντας στο τηλέφωνο με τους προϊσταμένους του, την άφιξη του διαδόχου του σε μια χαρακτηριστική σκηνή της νέας, 25ης ταινίας με τον «007», του «No Time Τo Die», που θα βγει στο σινεμά τον Απρίλιο του 2021.

Ενας διάδοχος που δεν είναι άνδρας, ούτε λευκός, όπως είθισται τόσα χρόνια με τους έξι ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν από το 1960 μέχρι σήμερα.

Αλλά η «Νόμι», μια γυναίκα-πράκτορας την οποία υποδύεται η 32χρονη Τζαμαϊκανή Λασάνα Λιντς.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η ίδια η ηθοποιός σε μια συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar.

Ενα νέο, βέβαια, που πολλοί σκληροπυρηνικοί οπαδοί των ταινιών Μποντ δεν υποδέχτηκαν με χαρά και ανακούφιση, καθώς περίμεναν κάποιον σαν τον Τομ Χάρντι.

Η Λιντς, από τότε που ακούστηκε ότι θα αποτελέσει τον διάδοχο του 007, έχει δεχθεί σφοδρότατες επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που την ανάγκασε να τα κλείσει. Υπερβολές. Αλλωστε το ότι η Λιντς εμφανίζεται ως διάδοχος του 007 στο «No Time Τo Die», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή θα είναι «η επόμενη Μποντ», όπως συνηθίζουμε να λέμε. Είναι απλώς μια πρόνοια της μυθοπλασίας στη συγκεκριμένη ταινία, όμως σε κάθε περίπτωση συμβολίζει κάτι.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι καλλιτέχνες έχουν πλέον αρκετή συλλογική δύναμη για να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή», λέει η Λιντς, μιλώντας στο περιοδικό.

«Νομίζω ότι η τρέχουσα χρονική συγκυρία είναι πολύ σημαντική για τις γυναίκες, γιατί αφορά το πώς βλέπουν τον εαυτό τους και πώς απεικονίζονται στο σινεμά, σαν να είναι επιτέλους αυθεντικές και να γνωρίζουν την αξία τους. Αυτή τη συνειδητοποίηση αποπνέει η νέα ταινία (του Μποντ), τόσο μέσω των γυναικείων χαρακτήρων που ήδη γνωρίζουμε, όσο και μέσω ολοκαίνουργιων όπως ο δικός μου. Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ενδυνάμωσης, που είναι πραγματικά σημαντική, όχι μόνο για εμάς ως γυναίκες ηθοποιούς, αλλά ειδικά για τις μελλοντικές γενιές που έρχονται», πρόσθεσε η 32χρονη.

«Υπάρχει μία σκηνή στην αρχή της ταινίας όπου ο Μ (τον οποίο υποδύεται ο Ρέιφ Φάινς) λέει: “Πέρασε μέσα 007” και βλέπουμε να μπαίνει η Λιντς. Είναι η στιγμή που θα σας πέσουν τα ποπκόρν στο πάτωμα. Ο Μποντ παραμένει ο Μποντ, αλλά ο πράκτορας 007 έχει αντικατασταθεί από αυτήν την καταπληκτική γυναίκα», αναφέρει συντελεστής της ταινίας, ανώνυμα, στην βρετανική εφημερίδα.

Η Νόμι θα είναι επιφορτισμένη, σύμφωνα με την Mail, να εντοπίσει τον Κρεγκ, που ενσαρκώνει για πέμπτη (και τελευταία) φορά τον πράκτορα, και να τον πείσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση για μία νέα αποστολή.

Ο Μποντ, σύμφωνα με την πλοκή, αποχωρεί από τη μυστική υπηρεσία MI6 και έχει αποσυρθεί στη Τζαμάικα, ωστόσο, ο «Μ» τον καλεί στην υπηρεσία για να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια απειλή.

Καθώς όμως εκείνος έχει επιλέξει να μείνει εκτός δράσης, ο κωδικός «007» περνάει αυτομάτως στη Νόμι, η οποία και θα πρέπει να τον φέρει πίσω.

Ο Μποντ του Κρεγκ παραμένει ο Μποντ, αλλά ο πράκτορας 007 έχει αντικατασταθεί από τη «Νόμι» της Λιντς

Η Λιντς, από το δυτικό Λονδίνο, αλλά με καταγωγή από την Τζαμάικα, έκανε το ντεμπούτο της στο «Fast Girls» του 2011, αλλά ο ρόλος που την έκανε γνωστή ήταν ως «Maria Rambeau» στο Captain Marvel του 2019.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Μποντ εφαρμόζει όλα τα γνωστά κόλπα για να κατακτήσει τη νέα 007, αλλά αυτά δεν πτοούν την πράκτορα, που δεν έχει καμία πρόθεση να υποκύψει στη γοητεία του.

Η ίδια πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι πλέον «τα κορίτσια του Μποντ» θα αντιμετωπίζονται ως «γυναίκες πράκτορες».

Πάντως, γενικά το «Bond 25» βγαίνει μετ’ εμποδίων: η αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί ήταν το 2019, αλλά πήρε παράταση, καθώς υπήρξαν προβλήματα στο σενάριο και αποχώρησε ο πρώτος σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

Παράλληλα, η παραγωγή καθυστέρησε κι άλλο, όταν ο Κρεγκ τραυματίστηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων και διακόπηκαν τα γυρίσματα δύο εβδομάδες.

Ο διάσημος ηθοποιός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό πόδι και επέστρεψε στα γυρίσματα.

Και ενώ το «No Time to Die» είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020, πλέον καθυστερεί και άλλο λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Θα κάνει το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από τον Κάρι Φουκουνάγκα, καθιστώντας τον τον πρώτο αμερικανό σκηνοθέτη που ανέλαβε την ευθύνη για μία ταινία του Μποντ, με τον πρωταγωνιστή του «Bohemian Rapsody», Ράμι Μάλεκ, να εμφανίζεται ως ο «κακός» της ταινίας.

Το τρέιλερ του «No Time to Die»:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...