215
Ο Κανγκ Σουν Ναμ και ο Σεργκέι Σοϊγκού χαιρετούν το τιμητικό άγημα στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ | KCNA via REUTERS

Ο Κιμ άνοιξε τα σύνορα της Βόρειας Κορέας για τον Σοϊγκού

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 15:56
Ο Κανγκ Σουν Ναμ και ο Σεργκέι Σοϊγκού χαιρετούν το τιμητικό άγημα στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ
|KCNA via REUTERS

Ο Κιμ άνοιξε τα σύνορα της Βόρειας Κορέας για τον Σοϊγκού

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2023, 15:56

Στη Ρωσία μπορεί να κινδυνεύει από τον αντάρτη Πριγκόζιν, αλλά στην Πιονγιάνγκ τον υποδέχονται με τιμές: για τον Σεργκέι Σοϊγκού ο λόγος που είναι ο πρώτος ξένος πολιτικός που επισκέπτεται επίσημα τη Βόρεια Κορέα μετά την έναρξη της πανδημίας.

Ο ρώσος υπουργός Αμυνας έφτασε στην χώρα του Κιμ Γιουνγκ Ουν επικεφαλής ρωσικής αντιπροσωπείας για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής στον πόλεμο της Κορέας.

Τον Σοϊγκού υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο βορειοκορεάτης ομόλογός του, Κανγκ Σουν Ναμ.

Στη συνέχεια, ο ρώσος υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τη νίκη στον απελευθερωτικό πόλεμο, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Σοϊγκού χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα «σημαντικό εταίρο» για τη Μόσχα, στη διάρκεια συνάντησης με τον Κανγκ στην Πιονγιάνγκ.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας, με τον οποίο συνδεόμαστε με ένα κοινό σύνορο και μια πλούσια ιστορία συνεργασίας», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Ο ρώσος αξιωματούχος, φορώντας στρατιωτική στολή, είπε στον βορειοκορεάτη ομόλογό του ότι θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, ένα «φιλικό κράτος».

Ο Σοϊγκού αναμένεται να παραστεί την Πέμπτη στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την υπογραφή της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας στις 27 Ιουλίου 1953.

Στις τελετές θα παραστεί και κινεζική αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...