205
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και άλλοι 58 συνελήφθησαν για λαθρεμπορία χρυσού

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 07:14
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και άλλοι 58 συνελήφθησαν για λαθρεμπορία χρυσού

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 07:14

Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες Τρίτη, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, αναφέρει το ΑΠΕ. Πρόκειται, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για τον 51χρονο Δημήτρη-Ριχάρδο Μυλωνά, που συνελήφθη στη βίλα του στη Σαρωνίδα. Ο συγκεκριμένος τηλε-ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί και στο παρελθόν δύο φορές.

Εκτός από τις συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους μεγάλης συμμορίας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια.

Εντόπισαν τότε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης και, με εντολή εισαγγελέα, άρχισαν να παρακολουθούν τηλέφωνα. Υπάρχει ένα μεγάλο αφεντικό με το γενικό πρόσταγμα και γύρω του δεκάδες άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και χρυσοχόοι και ενεχυροδανειστές.

Δεξί χέρι του αρχηγού ήταν ένας Τουρκοαρμένιος ενώ ένας Σύρος φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος που διακινούσε τον χρυσό στην Τουρκία.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...