273
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύεται τον Νιλ Αρμστρονγκ στην ταινία «First Man» | All star / Universal Pictures

Ο «αστροναύτης» Ράιαν Γκόσλινγκ ανοίγει το Φεστιβάλ Βενετίας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 11:46
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύεται τον Νιλ Αρμστρονγκ στην ταινία «First Man»
|All star / Universal Pictures

Ο «αστροναύτης» Ράιαν Γκόσλινγκ ανοίγει το Φεστιβάλ Βενετίας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 11:46

Ενα αλλιώτικο ποδαρικό, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας, θα κάνει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας ο Ράιαν Γκόσλινγκ, υποδυόμενος τον θρυλικό αστροναύτη Νιλ Αρμστρονγκ στην ταινία «First Man», που σκηνοθετεί ο Ντέμιαν Σαζέλ, καλός γνώριμος του ηθοποιού, αφού είχαν συνεργαστεί και στο άκρως επιτυχημένο και οσκαρικό μιούζικαλ «La la land».

Το σημαντικό κινηματογραφικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εφέτος από τις 29 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου και θεωρείται από πολλούς ως ένας πρώτης τάξεως διάδρομος απογείωσης στον δρόμο προς τα Οσκαρ.

first-man-people-photos-913

Ο Γκόσλινγκ, ο οποίος έχει παράδοση στο να συνεργάζεται αμέσως μετά από μία μεγάλη επιτυχία με τον ίδιο σκηνοθέτη-όπως σχολιάζει και δημοσίευμα του Guardian-, εμπιστεύθηκε και πάλι τον Σαζέλ, αυτή τη φορά όχι για να χορέψει και να τραγουδήσει, αλλά για να εκτοξευθεί στο διάστημα.

ryan-gosling-759

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή και την εξέλιξη του Αρμστρονγκ, ενός πιλότου του αμερικανικού ναυτικού, που έμελλε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος (First Man) που πάτησε το πόδι του στη σελήνη, κατά τη διάρκεια της ιστορικής διαστημικής αποστολής του 1969 «Apollo 11».

Οι ταινίες που γυρίζονται με θέμα τα διαστημικά ταξίδια, έχουν πάντα την έξτρα δυσκολία ότι πρέπει να είναι αληθοφανείς, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολύωρα γυρίσματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Πάντως το συγκεκριμένο φιλμ, δίνει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στη ζωή του Αρμστρονγκ στη Σελήνη, αλλά και στη Γη, ακολουθώντας πολλές στιγμές του ανθρώπου, και όχι μόνο του σπουδαίου αστροναύτη.

Δεν μένει παρά να δούμε αν ο Γκόσλινγκ, γνωστός και ως «χαμαιλεών» του Χόλιγουντ αφού έχει καταφέρει να είναι πολύ καλός σε πολύ διαφορετικά είδη ταινιών, έχει πετύχει ακόμα μία «διαστημική» ερμηνεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...