551
Ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ήταν δύο από τα ηχηρά ονόματα που αρνήθηκαν να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία «Το μυστικό του Brokeback Mountain» | Columbia Pictures

Ο Πιτ και ο Ντι Κάπριο είχαν αρνηθεί να παίξουν στο «Brokeback Mountain»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 18:23
Ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ήταν δύο από τα ηχηρά ονόματα που αρνήθηκαν να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία «Το μυστικό του Brokeback Mountain»
|Columbia Pictures

Ο Πιτ και ο Ντι Κάπριο είχαν αρνηθεί να παίξουν στο «Brokeback Mountain»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 18:23

Αποκαλύψεις σχετικά με την ταινία «Το μυστικό του Brokeback Mountain» έκανε ο σκηνοθέτης Γκας Βαν Σαντ σε συνέντευξή του στο IndieWire. Ο σκηνοθέτης είπε ότι τόσο ο Μπραντ Πιτ όσο και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αρνήθηκαν να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα μία ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ από το 1963 ως το 1983. Η ταινία συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες για Οσκαρ το 2006, τις περισσότερες από οποιαδήποτε ταινία εκείνη τη χρονιά, γεγονός που ίσως έκανε τους ακατάδεκτους σταρ να μετανιώσουν για τις αναστολές τους – όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

brokeback1
Χιθ Λέτζερ και Τζέικ Γκίλενχαλ (δεξιά) σε σκηνή από την ταινία «Το μυστικό του Brokeback Mountain» (Focus Features / Imdb)

Ο Βαν Σαντ ο οποίος επρόκειτο να σκηνοθετήσει την ταινία και την οποία τελικά ανέλαβε ο Ανγκ Λι, θυμάται την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους ηθοποιούς να υποδυθούν τους ρόλους που έδωσαν τελικά στον Τζέικ Γκίλενχαλ και τον Χιθ Λέτζερ ευρεία αναγνώριση και διακρίσεις.

brokeback2
Η ταινία έγινε συνώνυμο του ρομαντικού ομοφυλόφιλου έρωτα (IMDB / Focus Features)

«Κανείς δεν ήθελε να το κάνει» είπε ο σκηνοθέτης. «Δούλευα πάνω σε αυτό και ένιωθα ότι χρειαζόμασταν ένα πραγματικά δυνατό καστ, εννοώ διάσημους ηθοποιούς. Ρώτησα τους συνήθεις ύποπτους: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον και Ράιαν Φίλιπ. Ολοι αρνήθηκαν» ανέφερε.

epa06545642 US director Gus Van Sant attends a press conference for 'Don't Worry, He Won't Get Far on Foot' at the 68th annual Berlin International Film Festival (Berlinale), in Berlin, Germany, 20 February 2018. The Berlinale runs from 15 to 25 February. EPA/SASCHA STEINBACH
O σκηνοθέτης Γκας Βαν Σαντ κάνει την αυτοκριτική του 13 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας και παραδέχεται ότι έπεσε στην παγίδα να αναζητά «πρώτα ονόματα» για το πρωταγωνιστικό δίδυμο (EPA/SASCHA STEINBACH)

Η Νταϊάνα Οσάνα, παραγωγός της ταινίας με τον Τζέιμς Σέιμους για τη Focus Features, επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του Βαν Σαντ μέσω email που έστειλε στο IndieWire. «Ναι, όλοι αυτοί οι νέοι (τότε) κύριοι απέρριψαν τους ρόλους για διάφορους λόγους» έγραψε. Σύμφωνα με την ίδια, ειδικά το να βρεθεί ηθοποιός για τον ρόλο του βασικού πρωταγωνιστή, του Ενις, ήταν το δυσκολότερο στοίχημα.

Τελικά, τον Ενις υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία ο Χιθ Λέτζερ. Ο Γκας Βαν Σαντ, καθώς κοιτά πίσω και θυμάται την έλλειψη ενθουσιασμού κατά τη διαδικασία του κάστινγκ για την ταινία, κάνει την αυτοκριτική του και παραδέχεται ότι «αυτό που μπορούσα να είχα κάνει και πιθανόν αυτό που θα έπρεπε να έχω κάνει, ήταν να δω περισσότερους άγνωστους ηθοποιούς και να μην ανησυχώ αν οι πρωταγωνιστές δεν ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα του σινεμά».

heath
Ο Χιθ Λέτζερ, ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο που έφυγε νωρίς από τη ζωή, ήταν πραγματική αποκάλυψη στον απαιτητικό ρόλο του εσωστρεφή Ενις (Focus Features / IMDB)

Συνεχίζοντας γιατί δεν ανέλαβε την ταινία είπε: «Δεν ήμουν έτοιμος. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Κάτι δεν πήγαινε καλά από πλευράς μου, υποθέτω, κάτι συνέβαινε».

Οπως έδειξε λοιπόν η ιστορία από τις επιλογές που έκανε ο διάδοχός του στο σκηνοθετικό τιμόνι Ανγκ Λι, απογειώνοντας το σενάριο, πολλές φορές δεν έχει σημασία πόσο διάσημοι είναι οι ηθοποιοί που επιλέγεις αλλά πόσο αφοσιωμένοι είναι σε αυτό που έχουν αναλάβει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...